Évnyitás

2024.02.02. 22:01

Civilek randevúztak Egerben + fotók

Tizenhetedik alkalommal adtak randevút egymásnak a civil közösségek Egerben.

Molnár Helga

Elismerték az egri civilek munkásságát

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Már 17. alkalommal szervezték és rendezték meg Egerben a Civil Randevút. A pénteki eseményen Badacsonyiné Bohus Gabriella, az est háziasszonya köszöntőjében elmondta, családias ugyanakkor emelkedett hangulatúak ezek a randevúk, hiszen a civilek ekkor saját közösségeiket köszönthetik.

Farkas Attila alpolgármester úgy fogalmazott, ez a lehető legjobb alkalom arra, hogy a városvezetés köszönetet mondhasson a civileknek éves munkájukért.
– Fontos és egyedülálló, hogy a városi döntéshozatalban milyen kiemelkedő szerepe van Egerben ezen közösségeknek. Köszönjük nekik – húzta alá.

A pohárköszöntők után okleveleket nyújtottak át 11 szekció kiválasztottjának, akik éves tevékenységükkel rászolgáltak a szekciók jelölésére. Így díjazott lett Nagy Sándor Gáborné, Juhász Kálmánné, Tari Tünde, Kertész Daniella, Császárné Gyulai Ágnes, Mengyánné Hajdu Róza, Papp Ildikó, Ferenc József, Mészáros Imre, és Terenyei Árpád.

Idén is két embert kapta meg az Év Civil Támogatója díjat. Egyikük Varga Miklósné, másikuk a rendezvénynek helyet adó Unicornis Hotel tulajdonosa, Opra-Bódi Sándor.

Ezt követően tíz civil szerveztet is megünnepeltek, akik 2023-ban ünnepelték fennállásuk jubileumát. Tízéves idén a Medicina a Gyógyulásért Alapítvány, tizenöt a Bartakovics Béla Kulturális Szövetség és az Egri Zenészek Egyesülete, húsz az Egri Andante Kamarakórus Egyesület, huszonöt a Felnémet Kultúrájáért Alapítvány, harminc az Egri Tanító- és Tanárképzős Öregdiákok Baráti Köre, az Egyesület Eger Idegenforgalmáért és az Életminőségéért Alapítvány, ötvenöt éves a Fegyveres Erők és Testületek Egri Dobó István Nyugdíjas Klubja, s hatvanötödik évében jár a Heves Megyei Fotó Klub.

A gratulációk után kezdődhetett a vacsora, a beszélgetések, majd zenés mulatozás zárta a randevút.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában