Felhívás

2024.02.14. 07:30

Csalók Sirokban - a gondosórát nem ellenőrzik az otthonában senkinél

Fura, lélektelen csalókra hívta fel a figyelmet Tuza Gábor, Sirok polgármestere. A gondosórával rendelkező időseket arra kéri, ne enegedjék be otthonukba a csalókat!

Barta Katalin

Gondosóra

Forrás: Für Henri/Békés Megyei Hírlap

Sirokban Tuza Gábor polgármester arról értesült, hogy a gondosórával rendelkező idősekhez arra illetéktelen személyek jelentkeznek be, hogy otthonukban vizsgálják meg a készüléket. Ne dőljön be senki a trükknek! - ezt kéri. 

Közösségi oldalán ezt írta: “Figyelem!! Akiknek semmi sem szent! Sem gyermek, sem idős, sem a nők, vagy elesettek, betegek, rászorulók! Sajnos vannak ilyen elvetemült gazemberek! Kérem az időseket, de még inkább a hozzátartozókat, hogy figyelmeztessék erre az új veszélyre szüleiket, hozzátartozóikat, ismerőseiket! Gyanakodjanak, ha ismeretlen hívja, vagy keresi őket! Ne dőljenek be az ilyen fajta megkereséseknek! Sőt azonnal hívják az önkormányzatot, vagy a rendőrséget!„

– A mai napon jelzés érkezett, hogy egy új csalási típus ütötte fel a fejét az egyik településünkön, nevezetesen, hogy idős embert telefonon kerestek a "gondosóra" megbízásából, hogy a mai napon otthonában felkeresik ellenőrizni az eszközt, amelyet korábban megkapott. Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a Gondosóra nem keres fel senkit személyesen ellenőrizni az eszközt! Aki ezzel az ürüggyel keres személyesen vagy telefonon idős embereket az határozottan rossz szándékkal teszi ezt és kérünk mindenkit, hogy senki ne engedjen be idegeneket az otthonába emiatt! – fogalmazott
– Kérjük, hogy helyben a településeken jelzéssel legyetek az idős lakosok irányába, hogy ne engedjenek be senkit ezen ürügy kapcsán!" Kérem a megosztásokat! Köszönöm. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk szeretteinkre! - zárja bejegyzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában