Fejlesztés

2024.02.04. 08:00

Kevesebb lesz a csőtörés Észak-Hevesben

Észak-Heves számos településén okoztak gondot az elmúlt időszakban a gyakori csőtörések. Idén számos elavult szakaszt tesz rendbe a szolgáltató. Mutatjuk az érintett településeket.

Barta Katalin

Észak-Heves településein alig akad olyan nap, hogy csőtörés miatt ne jelentene átmeneti vízhiányt a szolgáltató. Az elmúlt hónapokban Sirokban, Recsken, Parádon, Mátraderecskén is több alkalommal szünetelt a vízszolgáltatás a gyakori csőtörések miatt. Idén érzékelhetően javulhat a helyzet.

Tény, a vízi közmű rendszer érzékelhetően elavult, felújításra szorul. Mivel a lakosság úgy érzékeli, rendszerszintű gondról van szó, ezért portálunk megkérdezte a szolgáltatót, hogy idén milyen ütemben zajlanak a felújítások a térségben, illetve milyen források segítenek ebben a folyamatban?

Az ÉRV Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.-től a következő választ kaptuk megkeresésünkre. A társaság felelős szolgáltatóként elsődleges feladatának tekinti az ellátás biztonságának folyamatos fenntartását, az esetlegesen bekövetkező műszaki hibák mihamarabbi javítását, megelőzését, valamint a hálózati veszteség csökkentését. A szolgáltatás során keletkező műszaki problémákat, csőtöréseket a szakemberek a lakosság érdekeit szem előtt tartva a lehető leghamarabb igyekeznek elhárítani.

A társaság a KEHOP-2.1.11. kódszámú pályázaton finanszírozást nyert el, aminek köszönhetően a „Verpelét és térsége biztonságos vízellátása” projektelem részeként, a stabil szolgáltatás érdekében megépül a Szentdomonkosi medencét a Bükkszenterzsébeti medencével összekötő távvezeték, több mint 7 ezer 400 méter hosszúságban és kiépül 13 ezer méter távvezeték Sirok és Verpelét között.

Emellett további állami forrásból a tervek szerint megvalósul a Galyatető alsó zóna elosztó hálózat rekonstrukciója is 500 méteres hosszon. 

Hozzálátnak a Recsk, Kőbánya Lakótelep elosztóvezeték rekonstrukciójához is, ez 940 méteres szakaszt érint. Megújulhat a Mátraderecske-Mátraballa szállító fővezeték  397,5  méteren. Parádon a Béke út - Hársfa út azbesztcement-vezeték kiváltása a cél több min egy kilométeres szakaszon, a Parádfürdő-Recsk szállító fővezeték rekonstrukcióját is tervezik  500 méteres szakaszon. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás GettyImages)

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában