Ajánló

2024.02.02. 06:55

Dokumentumfilmfesztivál, Bükki kihívás és disznóvágás is vár ránk február első hétvégéjén Hevesben

Összegyűjtöttük a hétvége programjait, hogy olvasóink tudjanak válogatni.

Heol.hu

Péntek, február 2.

Eger:

  • Eger is bekapcsolódik a jubileumi, 10. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjába. Az egri műsorának helyszíne az Uránia Mozi és Rendezvényközpont. A nyitóprogramban pénteken délután 17.30-tól a La Singla, a flamenco-királynő rejtélye című filmről lesz beszélgetés Gulyik Judit és Topolánszky Tamás vezetésével. A további öt dokumentumfilmről Herpainé Dr. Lakó Judit és Rázsi Botond; Bak Zsuzsanna és dr. Loboczky János; dr. Löffler Erzsébet és dr. Taskó Tünde Anna; Weil Zoltán, s dr. Törőcsik Miklós és Hacsi Lajos vezetnek diskurzust.
  • 16 órától a az egri Waldorf iskola tart előadást "Mit adhat a gyermeknek a Waldorf?" címmel. Soósné Pintye Mária kívül-belül jól ismeri a Waldorf-pedagógiát, és szeretettel mesél róla az érdeklődő szülőknek, nagyszülőknek és pedagógusoknak. Több Waldorf-tanárképzésben is oktató, Waldorf iskolában euritmia és gyógypedagógus, szerepet vállalt Waldorf iskola alapításában, 3 gyermeke is Waldorf óvodába, iskolába járt - írják az esemény Facebook-oldalán

Gyöngyös: 18 órától az Alsóvárosi Ferences Plébánián tartják a Találkozás ünnepét. "Ünnepeljünk együtt és "találkozzunk az Úrral!" Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a 18 órási szentmisére invitáljuk a testvéreket, amely a templom előtt kezdődik gyertyaszenteléssel, és égő gyertyákkal, ünnepélyesen vonulunk be a templomba, ahol Simeonhoz és Annához hasonlóan a szentmisében mi is találkozhatunk Krisztussal." - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Szombat, február 3.

Eger: 13 órától tartják a XX. Egri Csillagok Országos Rajz- és Tehetséggondozó Verseny ünnepélyes eredményhirdetését, s egyúttal a kiállítás megnyitóját az Eventusban. A szebbnél szebb alkotások mellett különleges zenei élményben is részük lehet a vendégeknek, ugyanis az eseményen fellép az Eventus Kórus. A tőlük megszokott módon ezúttal is csodálatos dallamokra lehet számítani a műsoruk idején. 

Felsőtárkány: 15 órakor indul a Bükki kihívás 2024 nevű téli, éjszakai teljesítménytúra. A már kilencedik alkalommal rendezendő egyéni versenyt az egri Kárpát Egyesület szervezésében bonyolítják le 20-30, illetve 45 kilométeres távon.

Detk: 7 órától hagyományőrzó disznóvágást tartanak a faluház udvarán. bemutatják a disznóvágás hagyományát, lehetőség lesz részt venni az étel elkészítésében. 14 órától lehet elfogyasztani az ebédet, amely természetesen diszótoros lesz. 

Vasárnap, február 4.

Hatvan: 10 órától sportnapot tartanak Hatvanban vasárnap. Az Összefutást már 9. alkalommal rendezik me. Összesen 10 kilométernyi kényelmes tempójú futást jelent. Hatvan irányából lesz futás a 32-es főút melletti kerékpárúton a fényszarusi, illetve a környékbeli települések futóival. Egy közös bemelegítés után egyszerre lindulnak szembe egymással, és félúton a Sóderos bekötőútnál lesz az összefutás. 9 óra 45 perctől lehet gyülekezni a Penny parkolójában.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Nagy Gábor/Kisalföld)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában