Lencsével nyitottak

2024.02.03. 13:30

Túl vannak az idei első ételosztáson a mezőtárkányiak

Január utolsó pénteki napjára tervezték, ám egy kisebb "malőr", Pásztor István alpolgármester műtétje miatt a – jól megszokott – ételfőzés a település lakói számára egy hetet csúszott Mezőtárkányban.

Sike Sándor

Felkészült személyzet várta az érdeklődőket

Forrás: Sike Sándor/Heves Megyei Hírlap

Leszámítva a késedelmet ment minden a hagyományok szerint, mégpedig február 1-jén. Az alpolgármester irányításával újévi lencse gulyást főztek, az osztásra a Művelődési ház adott helyet. Felkészült személyzet, megterített asztalok várták az érdeklődőket. De nem csak a körülményekre ügyeltek a szervezők, a kínálat mennyiségére is. A folyamatosan érkező lakosokat sorban szolgálták ki.

– Bársony Melinda az ételosztást vezetője, már 14 óra előtt jelezte, hogy már nem sok adag maradt a badellákban.  Mondtam neki, hogy ennek ez a lényege. Megfőzünk, és akit érdekel, szüksége van rá, az eljön. És eljöttek! Az osztásnál, annak megszervezésénél, aktívan részt vett Tóthné Szabó Anita polgármester asszony. Köszönjük minden néven nevezhető és neve nyilvánosságát nem kívánó támogatónak a támogatást! Nélkülük ez a mai nap sem sikerült volna ilyen szépen. Folytatjuk ezt a hagyományt és február végén is jelentkezünk – mondta portálunknak Pásztor István.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában