Keringőztek is

2024.02.11. 10:24

Fergeteges farsangi kavalkád volt az egri egyetem Bartók téri gyakorló iskolájában + fotók

Fergeteges farsangi hangulat uralkodott szombaton az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Bartók téri gyakorló iskolájában.

Fekete-Vadászi Erika

A bálozók szebbnél-szebb ruhát öltöttek magukra

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az EKKE Bartók téri gyakorló iskoláján hamisítatlan karneváli hangulat lett úrrá szombaton. A farsangi kavalkád már délelőtt elkezdődött az alsó tagozatosoknak. Több évtizedes hagyomány a Bartók téri iskolában, hogy a végzősök táncolnak a farsangi bálon, tudtuk meg Sipos Zsuzsannától, a 8. A-sok osztályfőnökétől. 

Ebben az évben három nyolcadikos osztály táncolt, közel hatvanan voltak, s bécsi keringővel is elkápráztatták a közönséget. A táncokat Palkó Erika okleveles tánctanár tanította be a diákoknak. Először az alsósoknak mutatták be a produkciót, s ahogy azt Sipos Zsuzsanna portálunknak elmondta, a kicsik minden évben nagyon várják, hogy lássák a nagyokat táncolni. 

Sok alsóbb évfolyamos gyerek már alig várja, hogy ő maga is keringőzhessen. Vannak, akik azért nem választanak kisgimnáziumot, hogy nálunk részesei lehessenek a végzősök táncának 

– jegyezte meg az osztályfőnök. 

A szülőknek, családtagoknak is bemutatták a keringőt a nyolcadikosok, illetve a felső tagozatosoknak is, majd a végzős fiúk az édesanyjukkal, a lányok pedig az édesapjukkal táncoltak.

A felsős osztályok is készültek produkciókkal, jelmezeket öltöttek, és betanultak egy előadást. Tombola és diszkó zárta a farsangi bulit a Bartók téren. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában