Elmélyedtek a témákban

2024.02.07. 13:45

Fontos kérdéseket boncolgattak az egri egyetem programjának nyertesei

A Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból - Tehetségútlevél a felsőoktatásba” konferenciára 120 pályaművel érkeztek diákok.

Heol.hu

Eszterházy Károly Egyetem egri kampusza (Líceum épülete)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból - Tehetségútlevél a felsőoktatásba” konferenciára 120 pályaművel érkeztek diákok az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre (EKKE). Idén már az OTDK-ra is beugrót jelent az EKKE programja. A középiskolás előadók kötül a pedagógiai szekcióban az első helyen végzett a 9. évfolyamos sátoraljaújhelyi Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulója, Hriczu Kinga, előadásának címe, Pénzügyi szemléletfejlesztés óvodáskorban. Pszichológiai szekcióban Kámán Nóra lett az első A díjugratók pályanézése pszichológiai szemmel előadással. a Bessenyei György Gimnázium, 10. évfolyamos tanulója. Szociálpedagógiában Orosz Csenge és Csercsa Emese, a Z- generáció mentális egészsége, avagy mentális körkép egy lesújtó kórképről című előadása érdemelte ki az első helyet. Ők a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium, 12. évfolyamos tanulói.

A természettudomány szekcióban első lett Sánta Benedek és Frei Márton: Talajok vízmegtartó kapacitásának növelése előadássa. Ők a Szekszárdi I Béla Gimnázium, 10. évfolyamos tanulói. Informatika, digitális technológia és MI szekcióban Garamvölgyi Norbert Márk a Moduláris AR/VR oktató program és keretrendszer 2: Kivitelezés és előrelépések előadása érdemelte ki az első helyet, a diák a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulója. Kulturális örökség és köznevelési művelődés szekcióban első lett Ferencz Márton Barnabás „Csillagkoronák éjféli barátja”előadása. Ferencz Márton az EKKE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum tanulója. A történelem szekcióban Fodor Antónia: Középiskolások viszonya történelmi példaképekhez előadása lett az első, ő a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium, 11. évfolyamos tanulója. Irodalom és nyelvészet szekcióban Kiss Panna: Nők és az irodalom előadása lett az első. Kiss Panna a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium, 11. évfolyamos tanulója.

Képzőművészet szekcióban a 9. évfolyamos Bánhegyi Emese Kincső, Volt egyszer egy jövőnk című ekőadásával nyerte el az első helyet, ő a Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum tanulója. A poli fotó szekcióban Bimbatti Roberta és A konyhai szimfónia lett az első, ő a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium végzőse. A mono fotó szekcióban a tizedikes Judák Jázmin lett az első a Természeti esztétikum előadássa, aSalgótarjáni Madách Imre Gimnázium tanulója. Szintén első lett  Rozgonyi Milán Fotóvarázsa. Ő a Irinyi János Református Oktatási Központ 11. évfolyamos tanulója. Mozgókép szekcióban Győrfi Zsanett Fanni és a Blue Hair lett az első. A diák az Eventus Üzleti, Művészeti Középiskola tanulója. Komolyzenei/népzenei szekcióban Csirke Dániel lett az első, aki a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium, 12. évfolyamos tanulója. Szintén első lett Farkas Áron, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola, 10. évfolyamos tanulója. Könnyűzenei szekcióban Petz Péter és Bányai Nándor a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium, 12. évfolyamos diákja nyert. Poszter szekcióban Lőrincz Boglárka és Nagy Nelli A reklámok titkos fegyvere lett az első, ők a ossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium, 10. évfolyamos diákjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában