Konferencia

2024.01.30. 15:19

Idén már az OTDK-ra is beugró az EKKE programja, több mint 100 diák versenyzik

A Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból - Tehetségútlevél a felsőoktatásba” konferenciára 120 pályaművel érkeztek diákok. Idén már az OTDK-ra is beugrót jelent az EKKE programja.

Szabadi Martina Laura

Konferencia a Líceum épületében

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Mikor erre a megnyitóra készültem, nem a munkát láttam ebben a napban, hanem a várakozás érzéde töltött el. Kíváncsi voltam honnan és hányan jöttök és milyen munkákat hoztok magatokkal – mondta dr. Juhász Tibor tudományos rektorhelyettes a Líceumban kedden, ahol az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és az intézmény Roma Szakkollégiuma 11. alkalommal szervezte meg a „Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból - Tehetségútlevél a felsőoktatásba” konferenciát. Az egri „TDK” során 15 szekcióban közel 120, középiskolákban tanuló diák mutatja be a társadalom- és természettudományi, valamint művészeti területekről készített pályaművét. A program célja az, hogy a szervezők hidat teremtsenek a köznevelés és a felsőoktatás rendszere között.

– A Tudományos Diákköri Konferenciákhoz, azaz a TDK-hoz hasonlóan az ide érkezett középiskolások is elmélyülten kutattak egy-egy témában. Idén szorosabbra fűztük a kapcsolatot a két esemény között, ugyanis rendezvényünkről immár pályaművek delegálhatóak a jövő évi országos TDK versenyre – emelte ki, majd megköszönte a szervezőknek a felkészítő tanároknak és a diákoknak is a munkát.

Dr. Hadnagy József a rendezvény szervezője kérte, ne versenyként, hanem közös tapasztalat és tudáscsereként fogják fel a konferenciát a középiskolások.

– Az egész a ti gondolkodásotokból és érdeklődésetekből fakad – húzta alá, majd bejelentette, a sikeres pályaművek megjelennek egy kötetben.

Dr. Prantner Csilla  szervező elmondta, a részvétel a programban az egyetemi felvételin 10 pontot jelent, dijazottaknak 25-50 pontot is számít. MAjd megemlékezett dr. Virág Irénről, aki az egyetem tanszékvezetője, docense, s a program korábbi szervezője volt. Mint mondta, nagy szerepe volt a program elindításában, sokat hozzátett a rendezvény szellemiségéhez.

– Kezdetben 15 pályamű érkezett e-mailben, ma 120 pályaművet hallhatunk. Csak adjátok magatokat és maradjatok mindig kíváncsiak! – mondta a középiskolásoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában