Márciusban átadják

2024.02.11. 10:52

Hamarosan birtokba vehetik az új bölcsődét a füzesabonyi gyerekek

Elkészült Füzesabony új bölcsődéje, mely a Honvéd úton található. Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek, derül ki a Füzes Hírek beszámolójából.

Heol.hu

Az új bölcsődét hamarosan átadják Füzesabonyban

Forrás: fuzeshirek.hu

Füzesabonyban a Hétszínvirág Óvodával átellenben elkészült az új bölcsőde, hamarosan megtartják a hivatalos átadót, és elfoglalhatják a gyerekek az intézményt, számolt be róla a Füzes Hírek

Még zajlanak a simítások a füzesabonyi bölcsődében
Még zajlanak a simítások a füzesabonyi bölcsődében
Forrás: fuzeshirek.hu

– A kivitelezést teljes egészében az önkormányzat saját cége, a Füzesabonyi Városüzemeltetési Kft. végezte. A beruházás zöldmezős volt, lényegében egy üres telken fogtak munkához az építők 2022. novemberében. A közel 700 négyzetméteres épületben három csoportszoba van, vizesblokkokkal és mosdókkal, valamint kialakították az étkeztetéshez szükséges helyiségeket is. A gondozókat is komfortosabb munkakörülmények várják, ugyanis irodákat, öltözőket és külön tárgyalót is kialakítottak számukra. Az új intézmény csoportonként 15, három éven aluli gyermek napközbeni ellátását biztosítja. Ezen túl biztosított lesz a hátrányos és halmozottan hátrányos, valamint a fogyatékos és sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása is – részletezték. 

A Füzes Hírek ottjártakor már az utolsó fázisában folyt a munka, tartott a bútorzat és a játékok összeszerelése. A bútorok és a játékeszközök teljesen újak, lényegében csak a személyes holmijukat kell átvinniük a gyermekeknek és a gondozóknak az intézménybe.

Mint írták, a bölcsőde megépítésére 323 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a Területfejlesztési Operatív Programból. A hivatalos átadás március 1-jén, a város születésnapján lesz, amikor az ünnepélyes szalagátvágást követően a gyermekek és a gondozók birtokba vehetik az intézményt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában