Szigorítás

2024.02.16. 14:36

Idegenek ólálkodnak a pétervásárai óvoda körül, szigorítják a belépést

Pétervására polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy jövő héttől szigorítja az intézményekbe való bejutás feltételeit.

Barta Katalin

Pétervásárán jelzést kapott Eged István polgármester, hogy idegen személyek ólálkodnak az óvoda körül és fotókat készítenek. Nem először történt ilyen, ezért jövő héttől szigorítják az intézmények látogatási szabályát. A városvezető közösségi oldalán arról számolt be, hogy a napokban riadtan hívta az óvoda vezetője, miszerint idegen személyek ólálkodnak az intézmény körül és fotókat készítenek.

A bejegyzésben az áll, kiderült, a polgármesterségért induló személy újabb akciójáról van szó. Azt nem tudják, miről készültek a fotók, minden esetre a kiskapu retesze nyitva volt.
"Bízom benne, hogy az éppen farsangra készülő vagy az udvaron tartózkodó gyermekeket nem fényképezték, hiszen országosan is láthatjuk, hogy milyen indulatokat tud kiváltani az, ha a gyermekek védelme szóba kerül. Sajnos ez már nem az első ilyen eset volt, hiszen ugyanez a személy engedély, maszk viselése és fertőtlenítés nélkül ment be az idősek otthonába, ahol olyan helyekről is készített fotókat, ahová nem lett volna jogosult bemenni. El a kezekkel a gyermekeinktől és az időseinktől! - írta Eged István.

- Jövő héttől kezdeményezni fogom az intézmények látogatási szabályainak szigorítását, a kapuk zárva tartását, valamint a szülőkkel és hozzátartozókkal egyeztetve egy kamerarendszer kiépítését.Ahogy eddig is, vigyázzunk városunkra! - zárta gondolatait. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában