Önkormányzati vagyon

2024.02.01. 07:32

Ismét árulja Eger önkormányzata az almagyari telkeket

Újabb pályázatot írtak ki az Almagyar-dombi telkek értékesítésére az önkormányzatnál. Korábban már petíció is indult az eladásuk ellen.

Heol.hu

Az Almagyar-dombi telekek 2021-ben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Joó János utcában 10 telket hirdet az önkormányzat. Az ingatlanok eladásáról már korábban, 2022-ben döntött a közgyűlés, de korábban nem mindenki értett egyet az önkormányzati ingatlanok eladásával: a telkek eladása miatt indított petíciót a Fidelitas 2021-ben, habár akkor sokkal több ingatlant árultak.

„Az egyre jobban beépülő Eger igazi ékessége ez a terület és a jelentősége környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő. Az itt honos növényeknek rengeteget köszönhetünk a levegő tisztaságának megvédésében. A most eladásra szánt 33 telek gyakorlatilag az összes, még szabadon álló zöld területet jelenti” – írták akkor a petícióban. Hangsúlyozzák, hogy Mirkóczki Ádám terve nem csak az Almagyar-dombon élőket érinti, hiszen a Felsővárostól a Lajosvárosig összesen 47 területet jelöltek ki és készítettek elő eladásra.

A néhány száz négyzetméteres telkeket most 7 és 13 millió forint közötti árakon akarják értékesíteni legalább. Licitálás és eredményhirdetés időpontja február 29. A polgármesteri hivatalba 14 órára várják az ajánlattevőket, részletes információ az eger.hu oldalon érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában