Járdaépítés

2024.02.24. 11:50

Jó ütemben halad a siroki járdák felújítása

Sirokban a csapadékos idő ellenére jól haladnak az út és járdafelújítások. A gyalogosoknak érdemes egy kis kitérőt tenni.

Barta Katalin

Sirokban jól haladnak az út és járdafelújítások. E héten a Borics Pál úti járdák felújítása kezdődött el, először bontással. A bontást követően hamarosan az új aszfaltréteg terítése következik. Tuza Gábor polgármester arról értesítette portálunkat, hogy reményei szerint a nyár elején, az egész útfelület és a csapadékvíz elvezető árkok is fel lesznek újítva, ki lesznek cserélve. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel a Borics Pál úti járdán az aszfaltozás várhatóan csak jövő héten hétfő, vagy kedden kezdik, megegyezésük szerint minden kapubejárót alkalmassá tesznek gyalogos, illetve jármű közlekedésre. A be-és kijárásnál fokozott óvatosságot kér minden lakostól. Mivel a munkálatok ideje alatt a járda alkalmatlan a gyalogos közlekedésre, ezért azt javasolja, hogy a Nyírjes úti járdát használják! 

Mindössze 120 méterrel hosszabb a távolság
A munkákból a Borics úti járdák és a Dankú út felújítása Magyar Falu Program segítségével, mintegy 20 millió forintból történik, míg a kőkúti József Attila út saját erős beruházásból valósul meg tíz millió forint értékben.  Azt is megtudtuk, hogy az idei, sikeres jótékonysági bál bevételét a KRESZ park bővítése, illetve a óvodába altatóágyak vásárlására fordítják. Mindezek mellett az iskolának, s a bölcsődének is jut belőle, szükség szerint.  E hét végén a Nyírjes nyugdíjas klub szervezi, már 22. alkalommal a nyugdíjas farsangot, ahová minden érdeklődőt nyugdíjast szeretettel várnak. A klub tagjai énekkel, előadásokkal vidámsággal szórakoztatják a megjelenteket.  

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában