Jubileumi kötet

2024.02.17. 09:10

Bozók Ferenc Félszáz című kötete mutatkozott be a gyöngyösi könyvtárban + fotók, videó

A gyöngyösi születésű, Domoszlón felnőtt költővel dr. Lisztóczky László beszélgetett a könyvbemutatón.

Szabó István

Bozók Ferenc kötetének bemutatója a gyöngyösi könyvtárban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Pénteken ismét könyvbemutatóra várta Gyöngyösön az irodalombarátokat a Vachott Sándor Városi Könyvtár. Ezúttal Bozók Ferenc piarista szerzetes Félszáz (50 év - 50 vers) című kötetével ismerkedhettek meg a versek kedvelői a költő segítségével. A gyöngyösi születésű Bozók Ferenc a gyermekkorát Domoszlón töltötte. Az egri Eszterházy Károly Főiskolán szerzett magyar-történelem szakos diplomát, majd tanított Gyöngyöspatán. A piarista tanítórend szerzetese tavaly ősszel ünnepelte az 50. születésnapját, alkalmat adva a könyv megjelenésére, amelynek kiadását Domoszló önkormányzata és az egri Dsida Jenő Baráti Kör támogatta.

A könyvbemutatón köszöntőt mondott az egri dr. Ködöböcz Gábor József Attila-díjas irodalomtörténész. A költővel a szintén egri dr. Lisztóczky László József Attila-díjas irodalomtörténész beszélgetett. A hangulatos estet Nagy Gyula szavalata és a DWD zenekar színesítette megzenésített versek előadásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában