Javítják a támfalat

2024.02.01. 19:20

Markoló is dolgozik az egri patak támfalán

Javában dolgoznak még az Eszperantó sétány környéki támfal helyreállításán. Az Eger-patak mentén a falon omlás és mállás miatt kellett javításba kezdeni.

Szabadi Martina Laura

Folytatódik az Eszperantó sétány felújítása

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Még dolgoznak az Eszperantó sétány károsodott támfalának helyreállításán, jelenleg a támfal megerősítésén munkálkodik a kivitelező, munkagép is dolgozik a patak partján. A felújítási munka a Fazola Henrik utcai kishíd és a Kossuth utcai közúti híd közötti szakasz középső részén még 2023 novemberében kezdődött. Az egri önkormányzat korábban már beszámolt arról, hogy a felújítás tartalmazza a régi kőtámfal megerősítésén kívül a sétány károsodásának és a virágvályúk helyreállítását, valamint utóbbi vízelvezetésének megoldását is. A Fazola Henrik utcai gyalogos hídtól a kivitelezéssel érintett munkaterület végéig forgalomkorlátozást vezettek be: a kivitelező mobil kordonok elhelyezésével teszi biztonságossá a munkaterület környezetét.

HMM_0277
Omlásveszélyes volt a patak melletti támfal
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az Eger-patakot régi terméskő támfalának egy szakasza a sétány mentén lemállott és helyenként kiomlott. Emiatt felette a térkő burkolatos sétányon is horpadás és repedés jelent meg. A virágvályúként funkcionáló mellvéd terméskő burkolata levált a beton szerkezetről, a felületen a régi cementvakolat feltáskásodott, szintén több foltban lehullott. Az önkormányzat most arról tájékoztatta portálunkat, hogy legkésőbb április végéig elkészül a munka.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában