Eger App

2024.02.01. 18:47

Meg akarták szüntetni a nyomozást az egri ügyben, de közbeszólt az ügyészség

Folytatják a nyomozást az Eger App fejlesztésének ügyében az egri alpolgármester szerint.

Heol.hu

Még tavaly januárban röppent fel a hír, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő EVAT Zrt. egy telefonos applikáció az Eger App fejlesztésébe kezd, Farkas Attila alpolgármester most ezt az ügyet idézte föl Facebook oldalán szerdán.

„Sajnálatos módon az EVAT Zrt. a Fidesz által még 2022-ben kinevezett vezetése a tulajdonos Önkormányzat hozzájárulását nem kérte, sem ehhez, sem a Digitális Kutatások Intézete Kft.-vel való szerződéshez megkötéséhez. A cégadatokat a szerződésben nem tüntették fel, a cég székhelyeként megjelölt cím a valóságnak nem felelt meg, valamint a cég a szerződés megkötésének időpontjában adótartozás miatt végrehajtási eljárás alatt állt. Mindezek ellenére az EVAT Zrt. előlegként 7 millió 391 ezer 400 forintot átutalt a megbízott cégnek. Később az EVAT Zrt. igazgatósága egy határozattal az applikáció fejlesztését leállította, az alkalmazás nem készült el, jelenlegi állapota szerint használatra nem alkalmas. Mindezen rendkívül gyanús gazdasági eseménysorozat miatt Eger város vezetése büntetőfeljelentést tett még tavaly, de a rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást” – írta az alpolgármester.

Beszámolója szerint azonban múlt héten az ügyészség a rendőrség által hozott határozatot hatályon kívül helyezte és az eljárás folytatását rendelte el. Az indoklás szerint, a törvényes és megalapozott döntés meghozatala érdekében további eljárási cselekmények végrehajtása indokolt, ezért a nyomozó hatóság határozatát hatályon kívül helyezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában