Kedvezmény

2024.02.09. 07:33

Nem drágult a Hatvan Kártya, ami parkoláshoz is használható

Az infláció ellenére sem emelkedett a Hatvan Kártya ára 2024-ben, így a hatvaniak továbbra is 1500 forintért vehetik igénybe az egész évre szóló ingyenes parkolás és a több mint húsz elfogadóhelyre érvényes kedvezmény lehetőségét.

Tari Ottó

A plasztiklap talán még népszerűbb, mint a korábbi években

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A plasztikkártya legkedveltebb szolgáltatásai közé tartozik az ingyenes parkolási lehetőség. A város kijelölt zónáiban négy óra parkolásért például 1600 forintot kell fizetni, de a kártyát a hatvaniak évi 1500 forintért vehetik kézbe, s ezért a parkolóhelyeket is használhatják.

A szinte ingyenes parkolás mellett több mint húsz elfogadó helyen kedvezmények is várják a kártyatulajdonosokat. Ezek közé sorolható a vadaspark, a strandfürdő, a könyvtár, több kávézó és festékbolt is. Mint megtudtuk, a kedvezményekre jogosító lehetőségeket folyamatosan bővítik.

Mint fentebb írtuk, a Hatvan Kártya ára az inflációs terhek ellenére nem emelkedett. A városban élők számára továbbra is 1500 forint, míg a nem helyieknek hatezret kell fizetniük. Akik pedig nem Hatvanban laknak, de a munkahelyük a településen található, négyezer forintot kell leperkálniuk. Fontos tudnivaló, hogy ha valaki plasztikkártya formájában szeretné megvásárolni a szolgáltatást, s nem digitális formában, úgy ez plusz 500 forintot jelent.

A Hatvan Kártyát személyesen a városházán, illetve online is meg lehet igényelni. Az ügyintézés legfontosabb dokumentuma a lakcímkártya, az ingyenes parkolás igénybevételéhez pedig az autó forgalmi engedélye is szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában