Önerőből

2024.02.21. 11:53

Petőfibányán idén két utat újítanak fel, s rendbe teszik a sportcsarnokot is

Az egykori bányásztelepülésen elfogadták a 2024-es költségvetést, ami szerint ebben az évben 780 millió forintból gazdálkodnak, amiből önerős beruházásokra is futja.

Tari Ottó

Juhász Péter polgármester közölte: a 780 millió forintos büdzsé több mint tíz százaléka, 85 millió forint a tartalék, s ez az összeg a következő hónapokban a szerződésekben foglaltak alapján és a kintlévőségek beérkezésének függvényében tovább növekedhet. A működési feltételek stabilak, így továbbra is fenntartják a korábbi szociális támogatásokat, segítik a civil szervezeteket és alapítványokat, valamint kisebb-nagyobb vállalt feladatokra – egyebek közt a parkolóépítés folytatására – is jut pénz.

Az ez évre tervezett legnagyobb fejlesztés a Sport és a Bánya utcák felújítása. Ezekre pályázati támogatást is nyertek; már zajlik a közbeszerzési eljárás előkészítése, így már a nyári hónapok előtt elkezdődhetnek a munkák.

Az önkormányzat vezetője arról is tájékoztatott, hogy helyi vállalkozók közreműködésével, a karbantartóbrigád és önkéntes szakemberek segítségével már zajlanak a sportcsarnok állagmegőrző munkálatai.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában