Programajánló

2024.02.16. 06:55

Remélés és farsangi táncház is lesz a hétvégén Hevesben

Novajon elűzik a telet, de egyéb remek programok közül is válogathatunk a hétvégén szűkebb hazánkban. Mutatjuk a teljes kínálatot.

Heol.hu

A Remélés lesz a hétvége fénypontja Hevesben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Eger: Február 16-án este hat órától a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtokra várják mindazokat, akiket a Valentin-nap elkerült, vagy éppen túl „csöpögősnek” érezték. Ezen az estén egy fergeteges bulira várnak mindenkit, jóféle borokkal, melléjük finom harapnivalókkal. Arra biztatnak mindenkit, vigye magával a szingli, a nem szingli, a Valentin-napot utáló és a Valentin-napot szerető barátait is.

Felsőtárkány: Farsangi táncházba hívják a kicsiket és nagyokat február 16-án délután öt órától a faluházba. A gyermekeknek öt órától, a felnőtteknek este héttől húzzák a talpalávalót.

SZOMBAT

Novaj: Február 17-18-án lesz a Remélés a településen. Ez a farsang végéhez köthető téltemető, tavaszváró, alakoskodó szokás, a Novaj községben. Lényege, hogy egy állakodalmas menet jellegzetes, maskarába öltözött, fiatal, még meg nem házasodott legényei végigjárják a falu utcáit csörömpölés, zeneszó közepette, bemennek a lányos házakhoz, bekormozva az ott lakó fiatal lányokat, asszonyokat, s cserébe tojást és szalonnát kapnak, melyet összegyűjtve este megsütnek, elfogyasztanak az iskola épületében.

Noszvaj: Havi egy vagy két alkalommal különleges borvacsorákra várják a vendégeket az adott hónap jeles napjaihoz kapcsolódóan a településen a Magtár Fogadóba. Az ételeket Bucsek András és csapata készíti. Ezúttal február 17-én lesz lehetőség különleges ételek elfogyasztására. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a részvételhez előzetes asztalfoglalás szükséges.

Mátra: Kiss Péter emléktúrát rendeznek a Mátrában február 17-én 57, 37 és 20 kilométeres távokon. A túra célja, hogy Kiss Péter teljesítménytúrázó, barlangász, terepfutó és hegymászó barátunknak méltó emléket állítson. A Mátrában, Sástón, az Oxygen Adrenalin Parkban lesz a túra rajt- és célhelye.

Eger: A népszerű szórakozóhely, a Broadway Monkey ezen a hétvégén is számos koncerttel várja a szórakozni vágyó fiatalokat. Szombat Manuel érkezik, 20 óra 30 perctől ad koncertet a komplexumban. Kapunyitás 19 órától, a koncert után afterpartival is várják a tömeget.

VASÁRNAP

Eger: Február 18-án ismét megrendezik a történelmi korok hangulatát idéző országos régiségvásárt a vármegyeszékhelyen. Ez az ország egyik leghangulatosabb ehhez hasonló rendezvénye. Minden gyűjtőt, látogatót szeretettel várnak minden hónap harmadik vasárnapján a bazilika mögött, a buszpályaudvar mellett, a Városfal utcában és a Domus-parkolóban.

  • Szintén a vármegyeszékhelyen Kisasszony piac is lesz február 18-án. Az általános élménypiacra egész évben, minden vasárnap reggel 7-től 13 óráig várják az érdeklődőket. 
     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában