Farsang

2024.02.05. 17:00

Sátrat vesznek a bál bevételéből az újhatvaniak

Farsangi batyus bált szervezett az Újhatvani Római Katolikus Plébánia alapítványa. A Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnáziumban megrendezett esemény bevételét rendezvénysátorra fordítják.

Tari Ottó

Az újhatvani egyházközségnek gyűjtöttek a batyus bálon

Forrás: Horváth Richárd/Facebook

Az Újhatvani Szent István Alapítvány jótékonysági batyus bálján az újhatvani egyházközség részére gyűjtöttünk – közölte Facebook-bejegyzésében Horváth Richárd polgármester.

Házi készítésű harapnivalókkal és süteményekkel teltek meg az asztalok az Újhatvani Római Katolikus Plébánia alapítványa által szervezett farsangi batyus bálra. A Szent István Alapítvány csaknem huszonöt éve segíti a plébánia működését, és a város egyházi iskoláinak programjait – nyilatkozta Ráczné Sisa Ágnes, az alapítvány felügyelő bizottságának elnöke. Mint mondta, egyházi rendezvényeikkel a közösséget kívánják még inkább összekovácsolni.

A farsangi bált idén is jótékony céllal valósították meg, a bevételből a plébánia eszközparkját kívánják bővíteni. Nagyon sok olyan program van az újhatvani templom kertjében, amihez sátorra van szükség, azonban mindig kölcsön kell kérniük. Az idei bál bevételéből rendezvénysátort szeretnének vásárolni.

A bálozóknak ünnepi műsorral is készültek a szervezők. Az eseményen jelen voltak Kecskés Attila plébános, valamint Horváth Richárd polgármesterrel az élen a városvezetés tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában