Ártalomcsökkentés?

2024.02.03. 14:14

Sokkal ártalmasabb is lehet az e-cigi, mint a normál Zacher doki szerint

Ha rosszul használjuk az e-cigarettát, nem érvényesül az ártalomcsökkentő hatása dr. Zacher Gábor szerint.

Molnár Helga

Zacher doktor azúttal az e-cigi hátrányairól beszélt

Forrás: Dr. Zacher Gábor tisztelői/Facebook

Dr. Zacher Gábor, a hatvani Albert Schweitzer Kórház főorvosa időről időre különböző témákat dolgoz fel közösségi oldalán. Ezúttal az e-cigarettával foglalkozott.

Vajon tényleg ártalomcsökkentőek ezek az eszközök? – teszi fel a kérdést elsőként. Mint mondja, van és nincs is benne igazság.
– Igen, azok a káros anyagok, elsősorban a különböző aldehidek, melyeket beszippantunk, jelenősen kisebb mennyiségben vannak jelen ezekben az eszközökben. Ám ha úgy használnánk, mint a cigarettát, tehát másfél óránként rágyújtanánk, s naponta 10-15 szálat szívnánk el, akkor valóban ártalomcsökkentőek. De ezek jó eszközök, azaz nem leszünk büdösek, kellemesek, nem hamuzzuk össze a világot, nem égetünk ki semmit, de nem úgy használjuk, hanem 24 óra alatt akár egy 600 puffos elfbart is elfogyasztunk, mely megfelelhet 5-6 doboz ciginek. Így viszont sokkal ártalmasabb – mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában