Előfordul

2024.02.11. 18:05

Sosem hinnéd, mik bújhatnak meg a fülünkben. Íme két durva eset a gyöngyösi háziorvostól

A gyöngyösi háziorvos, dr. Mangó Gabriella két kellemetlen "fülbalesetről" is beszámolt.

Heol.hu

Dr. Mangó Gabriella ismét olyan egészségügyi témát boncolgatott, amire jó, ha mindenki ügyel és ha bekövetkezik, tudja, mi a teendő.

– Állatok a fülben. Soha nem hinnéd! - kezdi Facebook-bejegyzésében a népszerű gyöngyösi háziorvos.

– Egyszer sétáltunk a családommal és az egyik kisfiam így szólt: Anya! Valami mászik a fülemben. Á, hogy mászhatna! Válaszoltam. Nem feküdtünk fűbe, nem ültünk le padra, de ha hazaérünk megnézem. Persze az úton is "meghúztam a fülét", hátha látok valamit, de semmit, alig vártam, hogy hazaérjünk - írja posztjában. 

Kiemelte, mivel a gyerekek mindig igazat mondanak, és a betegnek mindig igaza van, így duplázott a gyereke, ezért otthon előkapta a fülnézőt.

– Tudjátok, minden normál háztartás alapkelléke egy ilyen eszköz. És a hallójaratban ott kucorgott, szaladgált egy pici hangyácska. Egy gyufaszálat óvatosan a fülébe dugtam a gyereknek és azon kimászott a hangyapajti - idézte fel a szerencsétlen, ám mégis szerencsés esetet a doktornő.

Hozzátette, kollégája páciense azonban nem így járt.

– Köszönöm a fotót dr. Palicsek Zoltán orvosnak. Két napja hallott rosszul a betege. Ez látszott a fülnézővel. Itt csak a fülmosás segített, ugyanis légy vagy pók lehetett benne.

Mint írja, éjjel álmunkban több pókot, hangyát nyelünk le, vagy mászik az orrunkba, mint gondolnánk.

– Tehát, ha úgy érzitek, valami motoszkál a fületekben, vegyétek komolyan és ha az óvatos gyufatechnika nem hatásos, kérjétek szakember segítségét. Mert a betegnek mindig igaza van! - zárta figyelemfelhívó posztját dr. Mangó Gabriella.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában