Stagnálás helyett béke és fejlődés

2024.02.19. 20:20

Vágner Ákos a Fidesz egri polgármesterjelöltje

Megvan a Fidesz egri polgármesterjelöltje, akit hétfőn szavazott meg az egri szervezet. Vágner Ákos szerint stagnálás helyett béke és fejlődés kell Egernek!

Heol.hu

Megvan az egri jelölt, ő Vágner Ákos

Forrás: Beküldött fotó

A Fidesz Egri Szervezete február 19-én közgyűlést tartott, amelynek célja Eger polgármesterjelöltjének megválasztása volt. Közleményükben azt írták, a Fidesz olyan embert kért fel a feladatra, aki képes békét és egységet teremteni, képes ismét a fejlődés útjára állítani Egert. A közgyűlés döntése értelmében Vágner Ákos, a Fidesz egri polgármesterjelöltje.

Megszavazták, Vágner Ákos a polgármesterjelölt
Megszavazták, Vágner Ákos a polgármesterjelölt
Forrás: Beküldött fotó

Vágner Ákos úgy fogalmazott: „A jelölést tisztelettel elfogadom, a munkát megkezdem. Egernek most elsősorban békére és egységre van szüksége. Arra törekszem, hogy ez a lehető leggyorsabban megvalósuljon. Eger az otthonom, véleményem szerint nincs nemesebb feladat, mint a városunkért dolgozni.” Hozzátette, amennyiben bizalmat szavaznak neki az egriek, polgármesterként minden erejével azon dolgozik majd, hogy Eger minél gyorsabban fejlődési pályára álljon a jelenlegi stagnálás helyett.

Vágner Ákos szólt arról is, hogy gazdasági területen munkálkodó szakemberként – csapatával közösen – az elmúlt négy évben több mint 20 milliárd forintnyi beruházási támogatáshoz juttatták a térség vállalkozásait. Hangsúlyozta, fő feladata nem változna polgármesterként sem. „Minden elérhető pénzügyi forrást ide kell hozni, és az egri közösség számára hasznosítani. 25 évnyi hasonló munkatapasztalattal és kapcsolatrendszerrel képes és alkalmas vagyok a feladatra. Egerért érzett elkötelezettségem a legjobb motivációm.”

Vágner Ákos
Vágner Ákos, az egri polgármesterjelölt
Forrás: Beküldött fotó

A közlemény szerint Vágner Ákos 49 éves, tősgyökeres egri, okleveles gazdasági agrármérnök. 1975-ben született Egerben. Alapfokú tanulmányait az egri Lenkey János Általános Iskolában végezte. A Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégiumban érettségizett. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen és jogelődeinél több felsőfokú agrár- és gazdasági végzettséget szerzett. Édesanyja matematika és informatika szakos tanárnő, a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumból vonult nyugdíjba. Édesapja erdőmérnök, az Egererdő Zrt. Egri majd Felsőtárkányi Erdészetének vezetője volt.

Arról is írtak, hogy Vágner Ákos közel 20 évig a Heves Megyei Agrárkamaránál dolgozott, éveken át vezetőként irányította a kamara, mint gazdasági önkormányzati operatív munkáját. Két évig az Agrárkamara országos szervezetében végzett vezetői feladatokat. Mindezek révén komoly tapasztalatokat szerzett gazdasági, jogi, szervezetfejlesztési és informatikai területen, megismerte a területi államigazgatás és közigazgatás működését, annak vezetőit. Szervezetirányítási és gazdasági tapasztalatait 2016 óta saját tanácsadó cégében bővítette és kamatoztatta, gyakorlatot szerzett a közbeszerzések, építési beruházások hatékony lebonyolítása terén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában