Ünnep

2024.03.16. 21:50

A Pilvax kávéházban ünnepeltek a terpesiek és a sasváriak

Március 15-e tiszteletére Terpesen és Parádsaváron is rendhagyó módon ünnepeltek. A Pilvax kávéház hangulatát idézték fel.

Barta Katalin

Parádsasváron korhű ruhába öltöztek az ünnep tiszteletére a hölgyek

Forrás: Facebook

Terpesen  március 14-én különleges megemlékezésben lehetett része azoknak, akik részt vettek az ünnepi műsoresten. Az alkalomra a művelődési házat a Pilvax kávéház hangulatát felidézve  rendezték be, s így elevenítették fel a 176 évvel ezelőtti eseményeket. Bujáki Ferenc polgármester köszöntőjében felidézte a márciusi ifjak által indított forradalmi események sorát, hogy s hogy miként szövődött a történet a Közvélemény asztalának nevezett kávéházban. Ezt követően a Tarna-Partizánok elevenítették fel a múltat. A közönséget kávéval, forró csokival, kakaóval kínálták az est folyamán.

Terpesen forró csokival ünnepeltek a megidézett Pilvax kávéházban
Forrás: Terpes Község/Facebook

A műsor, a Pünkösdi Rózsák Hagyományőrző egyesület fellépésével folytatódott. A nemzeti énekek és dalok közös éneklését követően zászlóval és fáklyákkal vonultak a hősök emlékművéhez, ahol koszorút helyeztek el.

Az est kötetlen beszélgetéssel, kávéházi hangulatban ért véget. Bujáki Ferenc köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult a méltó megemlékezéshez, így a B-Sound Rendezvénytechnikai cégnek is, akik profi módon felajánlásképpen biztosították a hang- és fénytechnikát.

Parádsasváron is megadták a módját az ünneplésnek. Itt a Parádsasvári Maskarások Hagyományőrző Egyesület hölgy tagjai öltöztek korhű ruhákba, akik a kultúrházban töltötték az ünnep óráit, szintén kávéházi hangulatban.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában