Vitte a fuxot

2024.03.23. 11:12

Ámokfutó Egerben: rabolt, amit csak tudott, még tart a nyomozás

A rendőrök a bűncselekmények elkövetésének estéjén fülön csípték a tettest. Az ámokfutó zsebében talált arany ékszerek tulajdonosa még ismeretlen.

Szabó István

Még folyik a nyomozás annak az egerszalóki fiatalembernek az ügyében, aki tavaly november 2-án kezdett ámokfutásba, hogy pénzt szerezzen, tudtuk meg Pelyhe Marcell hadnagy, az Egri Rendőrkapitányság nyomozója tájékoztatójából az ámokfutóról a Zsaru Magazin közösségi oldalán

A egri rendőrök hamar elkapták az ámokfutó rablót
A egri rendőrök hamar elkapták az ámokfutó rablót
Forrás: Zsaru Magazin/Facebook

A férfi pár óra alatt három helyre tört be, azonban nagy zsákmányra még így sem sikerült szert tennie. Az egri rendőrök alig egy órán belül elfogták. 
A férfi először Eger belvárosában ment be az egyik lakásba, amelynek nyitva maradt az ajtaja. Elkezdett kutakodni, azonban még mielőtt bármilyen értéket talált volna, felfigyelt a zajra az ingatlan tulajdonosa, és kérdőre vonta. A tolvaj elmenekült. A sértett nem értesítette a rendőrséget, de az erkélyről figyelte, merre távozik a betörő.

Miután kifutott a házból, az utcán összetalálkozott egy férfival. Leszólította, majd az értékeit követelte. A sértett nem engedelmeskedett a támadónak, próbált elszaladni. Az elkövető a férfi után eredt, majd amikor utolérte, leütötte. A sértett földre rogyott, és kiesett zsebéből az iPhone 8-as telefonja. A rabló felkapta a készüléket, és elrohant vele. Közben a tolvajt megzavaró sértett, aki az erkélyről tartotta szemmel a betörőt, a dulakodást látva a leütött férfi segítségére sietett, és értesítette a rendőrséget, írja a Zsaru Magazin.

– A rablás pár perccel 23 óra előtt történt – magyarázza Pelyhe Marcell hadnagy, az Egri Rendőrkapitányság nyomozója. – A járőrök negyedórával később már a helyszínen voltak. A két sértett részletes személyleírása alapján, valamint hely- és személyismeretüknek köszönhetően sejtették, ki lehet a tettes, korábban hasonló bűncselekményt követett el. A zsaruk egy képet mutattak róla a sértetteknek, mindketten egyértelműen felismerték. 

A zsaruk fél órán belül elfogták a rablót, azonban ő minden percet kihasznált: mielőtt elkapták volna, további két bűncselekményt követett el.

– Alig tíz perccel a rablás után bejutott egy zárt ingatlan udvarába, és meglátott egy gépkocsit, amelynek nem zárták be az ajtaját. Kihasználva a lehetőséget beült az autóba, és elkezdett kutakodni. A térfigyelő kamerák felvételeit visszanézve láttuk, hogy a kocsiból egy hosszú tárggyal távozott, de hogy mi volt az, nem tudtuk azonosítani, és a nyomozás későbbi szakaszában sem derült ki. Viszont a kollégák megtalálták az egyik sértett telefonját, amivel előzőleg a rabló elrohant, ugyanis a kocsiban felejtette. A tettes ezután folytatta ámokfutását, és ismét egy lakásba hatolt be. Azonban a tulajdonos szintén otthon tartózkodott, és megzavarta. Ennek ellenére menekülés közben az elkövető fel tudta kapni a sértett tárcáját, amiben bankkártya, pénz és okmányok voltak.

A járőrök közben javában keresték a férfit, ki is szúrták az utcán, és igazoltatták. Ruhái átvizsgálása során mintegy 85 ezer forint értékben arany ékszereket találtak nála. A kihallgatáson a gyanúsított azt állította az ékszerektől, hogy a kukában találta őket. P. Ferencet (22) rablás bűntettével gyanúsították meg, a bíróság november 4-én elrendelte letartóztatását. Még folyik a nyomozás, honnan származhatnak az ékszerek, jelenleg a sértett ismeretlen, olvasható Pelyhe Marcell tájékoztatása a Zsaru Magazin Facebook-oldalán. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában