Frizura, smink

2024.03.03. 16:02

Beauty Day Hevesen: randevúztak a szépészek +fotók, videó

Fodrászok, kozmetikusok, kézápolók és körömkozmetikusok tanulhattak a szakma mestereitől. A Beauty Day Hevesen bemutatta a szépségipar új trendjeit, technikáit.

Szabó István

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) kézműipari tagozata nagyszabású Beauty Day napot szervezett vasárnap Hevesen. A rendezvényen a három szépségipari szakmában – fodrászat, kozmetika, kézápoló és körömkozmetikus – 4-4 országosan elismert szakember tartott látványos bemutatót, hogy tapasztalaival segítse a vármegyénkben működő vállalkozások mindennapi munkáját. A program ezáltal lehetőséget biztosított az új trendek, technikák megismerésére, szakmai tapasztalatcserékre, közösségépítésre. 

Beauty day, szépségápolás, szakma
A hevesi Beauty Day a szépségről szólt 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kalmárné Nagy Ildikó aranykoszorús mesterfodrász, a rendezvény szakmai szervezője elmondta, hogy vármegyénkben évek óta nem volt ilyen nagyszabású, három szakmát érintő rendezvény. Köszönet illeti a kamarát támogatásért, tette hozzá. 

A szépségnapot Katrics Krisztina, a HKIK kézműipari alelnöke nyitotta meg. Mint mondta, a rendezvény a magyar kormány és a kamara közötti megállapodás révén jöhetett létre. A konszenzus azt a célt szolgálja, hogy a kamara a nehezebb helyzetű gazdasági térségek támogatását és felzárkóztatását elősegítse. A rendezvény létrejöttét biztosító forrás ennek köszönhető, fűzte hozzá az alelnök.

– Elképesztően nehéz évek vannak a hátunk mögött, az életünk olyan drámákkal teli, mint a migránsáradat, a covid, a háború, az infláció, és ezeknek nincs vége. Óriási dolog, hogy mi mégis itt vagyunk, és segíthetünk azoknak, akik tanulni akarnak. A tanulás az a folyamat, amiben következtetéseket tudunk levonni az életünkben és vállalkozásunkban, hogy mi az, ami működőképes, és mit kell megváltoztatni. Utóbbihoz szükséges a reziliencia, azaz a rugalmas ellenállás képessége, hogy a sokkszerű külső hatásokhoz sikeresen alkalmazkodjunk, és vissza tudjuk állítani a megszokott komfortot, harmóniát az életünkben. Mindennek a kulcsa az adott helyzet megélése, és hogy tudunk-e nézőpontot váltani. Erre példa: Ha úgy veszem, rossz hír, hogy rengeteg kókler van a szépségpiacon. Botrányos kinézetű körmöket készítenek, a hajakat szétégetik. Ám, úgy is vehetem a rengeteg kókler jelenlétét a piacon, hogy jó hír. Az a vendég ugyanis, aki már befürdött egy kóklerrel, az hűséges lesz a jó szakemberhez, a profihoz. Szorosan fogja majd az üzlete kilincsét, s azt átadja a rokonainak, ismerőseinek. Így a kóklerek biztosítják a szakmailag jó üzleteknek a stabil vendégkört. Önök azért vannak itt, hogy képezzék magukat, és ez nagyon fontos lépés ebbe az irányba – hangsúlyozta a hallgatóságnak Katrics Krisztina.

Beauty Day, szépség

A szépségnap résztvevőit azzal a kérdésfelvetéssel köszöntötte Sveiczer Sándor, Heves polgármestere, hogy mi a szépség? 

– A művészetek közvetítésével látjuk, az ókortól napjainkig hogyan változtak az egyes korszakok szépségideáljai. Az utóbbi négy évtizedben már szépségiparról beszélhetünk, ami a tévéreklámok, az internet és a mobilkommunikáció révén berobbant a hétköznapjainkba. Az egyre rövidebb időnközönként tapasztalható trendváltozások miatt újabb és újabb igényeket kell kielégíteni. Ez mindig új kihívások elé állítja a szépségipar résztvevőit. Az önök feladata ezt követni, és megoldani – emelte ki Sveiczer Sándor, nagyon hasznos tudásmegosztást és jó tanulást kívánva a résztvevőknek.

A nap során a  szépségipari szakma mesterei egyszerre három helyszínen, egymást váltva tartottak mesterfogások ismertetésével gazdagított bemutatót a szép számú érdeklődőnek. A több mint 200, előzetesen regisztrált vállalkozás képviselői tanácsokat is kérhettek a szakmájukban világ- és Európa-bajnoki érmes, sokszoros nemzetközi és magyar bajnok előadóktól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában