Jegyzet

2024.03.04. 08:00

Bögrék

Hornyák Réka

Már egy jó pár éve bögregyűjtő vagyok, imádom őket, minél többfajta van, annál jobb. Minden kávézás vagy teázás előtt szeretem eldönteni, hogy melyikből igyak, mert nem mindig ugyanahhoz van kedvem. A színtől, a mintától, a mérettől függően teljesen más íze lesz a benne lévő kávénak, és teljesen más lesz a kávézás élménye is. 

Nem tudom, hogy pontosan hány bögrém is van, de az is biztos, hogy többtízféle, mert egy szekrényben nem férnek el. Azonban úgy, ahogy a legtöbb más tárgygyűjtő, én sem veszem meg az összes bögrét, amit látok. Nem a mennyiség, hanem a minőség miatt gyűjtöm őket, fontos, hogy valahogyan kötődjek hozzájuk, hiszen csak akkor van értelme megtartani. Ezért ez az egyik olyan kevés dolog az életemben, amit inkább kapni szeretek, mint magamnak megvenni. Egyáltalán nem a pénz, hanem kifejezetten az eszmei érték miatt. 

A baráti körömben is mindenki tudja rólam, hogy imádom a bögréket, ezért ha valakitől azt kapok, mindig nagyon örülök neki. De nemcsak azért, mert kapok egy újat, hanem azért, mert a választott darabot az választotta ki, akitől kapom, ezzel igazából saját magát adja át nekem. Hiszen több mint valószínű, hogy azt a bögrét ajándékozza nekem, ami neki legjobban tetszett a polcon lévő húsz másik közül. Mindenki jót derül azon, hogy mennyit jelentenek nekem ezek a mindennapi tárgyak, de ezeken keresztül a kedves emlékek és az emberek is velem vannak. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában