Bűnmegelőzés

2024.03.25. 07:51

A bűnmegelőzési program mégis folytatódik Gyöngyösön

Egyelőre áprilistól június végéig lesz rendőrségi és városrendészeti közös járőrözés. A bűnmegelőzési program későbbi folytatásáról tárgyalnak majd.

Szabó István

A gyöngyösi képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén hozott döntése értelmében áprilistól újraindulhat az önkormányzat és a városi rendőrkapitányság közös bűnmegelőzési programja, adta hírül a városháza.

Folytatódiik a bűnmegelőzési program Gyöngyösön
Folytatódiik a bűnmegelőzési program Gyöngyösön (Illusztráció)
Forrás: Városrendészet Gyöngyös/Facebook

– A gyöngyösi önkormányzat és a városi rendőrkapitányság 2023-ban indította el közös bűnmegelőzési programját, amelynek keretében szabadidős rendőr járőrök és a városrendészet közterület-felügyelői láttak el közös szolgálatot. A szabadidős járőrök pluszjuttatását az önkormányzat biztosította, amit adomány formájában nyújtott a rendőrségnek. Bár az önkormányzat a program folytatásának 6 millió forintos költségét is elkülönítette idei költségvetésében, kiderült, hogy azt egy megváltozott rendőrségi belső rendelkezés miatt a kapitányság nem fogadhatja el, így a közös járőrszolgálat az év elején nem tudott elindulni. A grémium most arról határozott, hogy olyan összegű támogatást nyújt a rendőrségnek, amelyhez még nem szükséges külön engedély, így a program áprilistól újraindulhat, azonban az alacsonyabb összegű támogatás miatt csak június 30-áig tart majd, és a határnap lejárta előtt újra tárgyalnak majd a folytatásról – áll a gyöngyösi városháza közleményében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában