Borozás

2024.03.29. 18:30

Kiderült az Egri Csillag Weekend programja

Több helyszínen, de mindenütt jó borokkal vár a weekend.

Molnár Helga

Bő egy hónap, és indul a boros események sora, azaz már tudjuk, mikor, milyen programokkal érkezik az Egri Csillag Weekend. A borok kedvelőit május 3-tól 4-ig várják a Dobó térre. Viszont újdonság, hogy az első nap Egri Csillagokat lehet kóstolni a Szépasszony-völgyben játékosan, menetlevéllel.

Idén is jobbnál jobb borokat kóstolhatunk majd az Egri Csillag Weekenden
Idén is jobbnál jobb borokat kóstolhatunk majd az Egri Csillag Weekenden
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A második napon a gasztronómia lesz a főszerepben, amikor is Eger újabb ikonikus helyszíne ad otthont az Egri Csillagoknak. Egy fergeteges borvacsora est részesei lehet az, aki ellátogat május 2-án az egri vár alatt lévő Macok Bisztróba. Hat borász, hat egri csillagjához párosít Macsinka János séf, hat finom fogást. Egy izgalmas este, ahol a borászok mesélnek, a borok és az ételek pedig együtt muzsikálnak.

Pénteken és szombaton közel 20 borászat és gasztronómiai kiállító vár mindenkit az ünneplőbe öltöztetett Dobó téren, Egri Csillagokkal és hozzá illő finom ételekkel. Az Egri Csillag mellett természetesen helyet kapnak az Egri Bikavérek, a különböző pincészetek saját különlegességei is. Mindezt a kulináris élvezetet pedig ellazítják, ékesítik, feldobják és megpörgetik a hazai jazz és funky zenei társadalom jeles képviselői.

Érdemes tehát várni a tavaszt, és május elejét, robban az Egri Csillag Weekend, magunk részéről már tűkön ülünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában