Látogatás

2024.03.07. 20:10

Egerben járt az Emirátusok nagykövete + videó

Az Egyesült Arab Emírségek budapesti nagykövete tett látogatást a városban, Mirkóczki Ádám polgármesterrel is egyeztetett.

Tóth Balázs

Mirkóczki Ádám datolyát, Szaud Al-Samszi, az Egyesült Arab Emírségek magyarországi nagykövete pedig Eger híres borait, a bikavért és a csillagot, valamint Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényének angol nyelvű fordítását kapta ajándékba a csütörtöki, egri találkozójukon. Kiderült, az emirátusok nagykövete támogatja a kapcsolat teremtést a két ország között.

Emirátusok nagykövete, Mirkóczki Ádám
Egerben járt az Emirátusok nagykövete
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A találkozó után Szaud Al-Samszi dicsérte a várost, valamint elmondta, jó megbeszélést folytatott a polgármesterrel, s kifejtette, nyitott a megkeresésekre, örömmel segít kapcsolatot teremteni a két ország között a lehető legtöbb területen, legyen szó kereskedelemről, kultúráról, vagy oktatásról. Az igényeket az egri, vagy a régióbeli vállalkozóknak, szervezeteknek kell meghatározniuk, ezekhez ő megpróbál kapcsolódási pontot találni saját országában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában