Március 15.

2024.03.07. 18:20

Feldíszítik Egert a közelgő ünnepre

Ünneplőbe öltözeti Egert a Városgondozás március 15-ére.

Heol.hu

Idén is feldíszítik Egert Március 15. alkalmából. – Hamarosan a téli munkarend végéhez ér a Városgondozás Eger Kft., a hóügyeleti rendszerről teljes kapacitással a tavaszi munkálatokra áll át a cég március 18-ától. Nemzeti ünnepünkre, március 15-ére azonban már addig is számos előkészületet tesz meg a Városgondozás - írta közleményében az Egri Városgondozás.

Feldíszítik, Egert, március 15.
Feldíszítik Egert a közelgő ünnepre, zajlik a készülődés
Forrás: Városgondozás Eger Kft.

Feldíszítik Egert, de más munkák is elkezdődtek

A megemlékezésnek helyet adó Petőfi Sándor téren a cég munkatársai megtisztították a Petőfi-szobrot, hamarosan pedig annak környékét is kitakarítják. Utóbbi munkában a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjei is segítenek a sikeres múltra visszatekintő Börtön a Városért program keretén belül. A munkákat kézi eszközökkel, nagynyomású mosóval és utcaseprő géppel egyaránt végzi a Városgondozás. Jövő héten a cég fellobogózza Egert, frissen megtisztított zászlók kerülnek a Dobó István térre, a Hatvani kapu térre, a Deák Ferenc utcába, a 25-ös számú főútra, valamint a Petőfi Sándor térre, a Kossuth Lajos utcába, az Egészségház utcába és a Klapka György utcába - részletezték.

Hozzátették, március hónapban esedékes az egri fák lemosó permetezése is, 114 darab platánfa növényvédelmét biztosítja ezáltal a Városgondozás. Ezen felül megjelennek a fűnyíró gépek is szerte a városban. Az enyhe február miatt a megszokottnál jóval korábban indult meg a fű növekedése, a kritikus pontokon ezért ez már kezelést igényel. Teljes kapacitással március 18-ától indul meg a fűnyírás több mint egymillió négyzetméteren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában