Sajtónap

2024.03.13. 22:38

Gyurkó Gézára emlékezett a szerkesztőség +videó

Több évtizedes hagyomány, hogy a Magyar Sajtó Napjához közeledve szerkesztőségünk megemlékezik egykori legendás főszerkesztőjéről Gyurkó Géza sírjához idén is kilátogattunk.

Évtizedek óta hagyomány, hogy március 15-höz közeledve, a Magyar Sajtó Napját idézve a Heves Megyei Hírlap és a heol.hu szerkesztőségének munkatársai koszorút helyeznek el Egerben a Hittudományi Főiskola falán elhelyezett, s Petőfi Sándor munkássága előtt tisztelgő emléktáblán. Azt sem mulasztjuk el ilyenkor, hogy megemlékezzünk a Heves Megyei Hírlap, a Népújság jogutódja egykori főszerkesztőjéről Gyurkó Gézáról. 

Gyurkó Géza sírjánál emlékeztek.
Gyurkó Géza, lapunk egykori főszerkesztőjének sírját is felkerestük a Magyar Sajtó Napján.
Forrás: Gál Gábor / Heves Hegyei Hírlap

Nem volt ez másképpen idén sem. Kühne Gábor, a Heves Megyei Hírlap és a heol.hu főszerkesztője, nyugdíjas és aktív újságíró kollégák, illetve a Gyurkó család tagjainak társaságában most is koszorút helyezett el a legendás főszerkesztő Kisasszony-temetőben található síremlékére.

Gyurkó Géza 1949-től dolgozott újságíróként a Heves megyei Népújságnál (később Egri Népújság), majd 1964-től  volt a lap főszerkesztőjeje, 1972-től a Hevesi Szemle főszerkesztője. 1970-től a Magyar Újságíró Szövetség (MUOSZ) alelnöke volt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában