Elmarad

2024.03.15. 08:34

Idén nem lesz repülőnap Mezőkövesden

Tavaly szinte pénz nélkül, sok munkával mozgattak meg tízezer embert, idén viszont a szervezőkön kívül álló okok miatt elmaradnak a mezőkövesdi légibemutatók.

Tóth Balázs

Forrás: Berán Dániel/ Heves Megyei Hírlap

A Bükk-Mátravidéki Aeroklub tavaly májusban nagy sikerrel rendezte meg a Bükk-Mátravidéki Airshowt, amely tízezernél is több embert vonzott a mezőkövesdi repülőtérre. A civil szervezet a napokban azt közölte, hogy minden igyekezetünk, akaratunk ellenére 2024-ben nem lesz légibemutató. Közösségi oldalukon azt írták, egyesületünk tagjai több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek miskolci repülős rendezvények szervezésében, és tudták, hogy a mezőkövesdi repülőtér sokkal-sokkal nagyobb lehetőségeket rejt, nagyságrendekkel komolyabb rendezvények szervezhetőek a terület adottságai miatt. Soha nem fordult még elő, hogy egy sportrepülő egyesület utcára kerül, mert megszűnik a repülőtér, ahol üzemel. 

De emelt fővel újra kezdték, és belevágtak a tavalyi rendezvénybe, ami az összes gyerek betegségével, a tervezetthez képest többszörös nézőszám miatt felmerült problémák ellenére is sikeresnek volt mondható, és biztosak voltak benne, hogy egy komoly régiós repülőnappá tudják majd fejleszteni a rendezvényt. Tagjaik emberfeletti munkájával, lelkes támogatóik segítségével megcsinálták. Idén is május utolsó vasárnapján szerették volna megtartani az airshowt, rajtuk kívülálló okok miatt azonban elmarad. Bár Borsodban a megyék közül egyedüliként továbbra sincs működő repülőtér, de azon dolgoznak, hogy létesüljön.

Mezőkövesd és Mezőkeresztes, valamint Miskolc önkormányzatai tavaly ősszel eladták a repülőteret, a tulajdonosa a Leisztinger Tamás Forrás NyRt-jének egyik leányvállalata (FRS Properties) lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában