Ingyen utazhatnak

2024.03.31. 07:27

Ingyen utazhatnak a diákok és a 14 év alattiak Gyöngyösön

Várhatóan május elsejétől lép életbe a döntés. Az önkormányzatnak 1,7 millió forint többletköltséget jelent, hogy a fiatalok ingyen utazhatnak.

Szabó István

A gyermekek és a diákok májustól ingyen utazhatnak a gyöngyösi helyi járatokon

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület a szerdai ülésén határozott arról, hogy a 14 alattiak, illetve a nappali tanulói jogviszonnyal rendelkezők ingyen utazhatnak a gyöngyösi helyi közlekedésben, adta hírül a városháza. Portálunkon már beszámoltunk arról, hogy dr. Végh Attila önkormányzati képviselő javaslatára a március 2-i ülésén döntött a képviselő-testület arról, megvizsgálja annak lehetőségét, hogy az önkormányzat az állami közösségi közlekedés kedvezményrendszerét érvényesítse a helyi közlekedésben. A városháza közleménye szerint az önkormányzati hivatal egyeztetést kezdeményezett a szolgáltatást biztosító Volánbusz Zrt.-vel, amely tájékoztatta az önkormányzatot a bevezetni tervezett kedvezmények költségvonzatáról. A grémium szerdán végül úgy döntött, hogy az ingyenes közlekedést nem csak a 14 éven aluliak, hanem a 14 éven felüli nappali tanulói jogviszonnyal rendelkezők esetében is bevezeti. Ez egy évre vetítve várhatóan 1,7 millió forintos többletköltséget jelent az önkormányzatnak. Az ingyenes közlekedést az érintettek a szolgáltatás feltételeinek módosítására vonatkozó szabályok – elsősorban a 30 napos kihirdetési kötelezettség – miatt várhatóan május elsejétől vehetik igénybe, áll a gyöngyösi városháza közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában