Közösségépítés

2024.03.30. 21:20

Jól sikerültek a sirokiak ünnepre hangoló programjai

Sirokban az Építsünk közösséget! elnevezésű, helyi önkéntesekből álló szervezet a húsvéti ünnepekhez közeledve remek programokat szervezett.

Barta Katalin

Sirokban az Építsünk közösséget! elnevezésű szervezet a húsvéti ünnepekhez közeledve remek programokat szervezett. Mint azt Bujáki Márktól megtudtuk, március 23-án két sikeres siroki vendéget hívtak meg a Mátra Művelődési Házba. Délután öt órától Baráth Zoltánnal, az Egri Gárdonyi Géza Színház színművészével, rendezőjével, a Babszemjankó Bábszínház művészeti vezetőjével, illetve dr. Geml József biológussal, mikrobiológussal, a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának vezetőjével találkozhatnak az érdeklődők. Mindkét vendég siroki kötődésű, így a baráti beszélgetés keretében fény derül arra, mit jelent számukra a község. Felidéztek régi, gyerekkori emlékeket, vallottak hivatásukról, életükről.  

Jól sikerültek a siroki közösségépítők ünnepi programjai
Jól sikerültek a siroki közösségépítők ünnepi programjai
Forrás: Bujáki Márk/Facebook

Másnap, március 24-én vasárnap a Darnói lovaspályára vártak mindenkit, aki elvegyülhetett a jó hangulatú, húsvéti vásári forgatagban. Rengeteg izgalmas  játékot, árusokat és jókedvet ígértek a szervezők. Nemcsak a közelgő ünnep kellékeit szerezheték be a látogatók a rendezvényen, hanem a gyerekeknek külön is szerveztek kézműves foglalkozást, csokitojás kereső versenyt.  

Az résztvevők limonádéval csillapíthatták szomjukat, délután fél négytől  pedig tombolasorsoláson vehettek részt, ahol értékes nyereményekkel gazdagodhattak. 

Bujáki Márk szerint mindkét program elnyerte a közönség tetszését. Mint mondta, örömmel tölti el, hogy egy különleges baráti beszélgetésben vehetett részt, és kifejezetten boldoggá tette, hogy mindkét program sikert aratott a résztvevők körében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában