Kertművelés

2024.03.28. 18:44

Újra versenyezhetnek konyhakertjeikkel az egriek

A legszebb konyhakertek program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük és, hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

Heol.hu

Eger önkormányzata tizenkettedik alkalommal csatlakozott Sári Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, mely keretében ismételten meghirdeti helyi versenyét.

Tavaly is sokan versenyeztek a legszebb konyhakert címért
Tavaly is sokan versenyeztek a legszebb konyhakert címért
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük és, hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet. Az évszázadok során pedig az összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között. Az idei év mottója: „A NÖVÉNYI SOKFÉLESÉG ÉVE!” A kertben minél több fajta és többféle zöldség, gyümölcs, fűszer- és gyógynövény legyen! – írta közleményében az önkormányzat.

Azt írták, a konyhakertek országos programja keretében szeretnék: 

  • a kerteket megtölteni élettel, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sem,
  •  a díszkertek ágyásaiba visszavinni, bejuttatni a konyhakerti növényeket, gyümölcsöket,
  •  a kertművelő ember munkáját megbecsülni, mindenki elé példaként állítani,
  •  a konyhakertművelő kultúránkat megőrizni, azt minél több embernek átadni,
  •  a birtokunkban lévő tudást összegyűjteni és megtanítani a fiataloknak, hogy milyen a frissen szedett zöldség és gyümölcs zamata.

A jelentkezések benyújtásának határideje május 15. A versenybe jelentkezhet a balkon, kert, udvar, telek, földterület tulajdonosa vagy annak megművelője. A részvételhez jelentkezési lap kitöltése és benyújtása szükséges. Jelentkezéskor szívesen vesszük fotók beküldését is, mely segíti a bírálók munkáját. „A legszebb konyhakertek” részletes pályázati felhívása és jelentkezési lapja a városi honlapról letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Dobó István tér 2. sz. alatti és Kossuth Lajos utca 28. sz. alatti portaszolgálatán kérhető. A jelentkezési lapokat e-mailben a  [email protected]  címre lehet megküldeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában