Kulturális támogatás

2024.03.30. 09:30

Kulturális támogatás: 42 millió forintról döntött a gyöngyösi grémium

A grémium elfogadta a szakmai bíráló bizottság javaslatát. Kulturális támogatás elnyerésére 44 pályázat érkezett be Gyöngyösön.

Szabó István

A gyöngyösi önkormányzat kulturális támogatásáról döntött a grémium

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület a szerdai ülésén döntött az önkormányzat kulturális célú támogatásaira benyújtott pályázatok elbírálásáról, tájékoztatott a városháza. Közlésük szerint az önkormányzat a tavalyi év után másodszor írt ki pályázatot a kulturális támogatási keret felosztására. A 42 millió forintos támogatási keretre összesen 44 pályázat több mint 80 millió forintos támogatási igénnyel érkezett az önkormányzathoz, amelyeket egy kulturális szakemberekből álló bizottság vizsgált meg, és tett javaslatot a pályázatok elbírálására. 

Formai okokból mindössze egy pályázatot utasítottak el, amely nem kulturális, hanem szociális, karitatív tevékenységekre igényelt támogatást. A támogatásra javasolt szervezetek között kulturális civil szervezetek, gyűjtemények, valamint egyéb szervezetek, intézmények, nemzetiségi önkormányzatok, magánszemélyek szerepeltek. A grémium elfogadta a szakmai bíráló bizottság javaslatát, és az alapján döntött a 42 millió forintos keret felosztásáról, áll a gyöngyösi városháza közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában