Kaptár

2024.03.23. 21:42

Lélegzetelállító felvételt tett közzé a demjéni fotós

Mocsári Balázs képén a sarkcsillag körül forog az univerzum. A lélegzetelállító felvétel több mint 100 fotó összessége.

Szabó István

Lélegzetelállító fotót közölt a Demjénben élő Mocsári Balázs fotós szombaton a közösségi oldalán Kaptár címmel. Portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a felvétel még a covid időszakában, 2020. április elsején készült Demjénben, a Hegyeskő-tetőn.

Mocsári Balázs lélegzetelállító képén a sarkcsillag körül forog az univerzum.
Mocsári Balázs lélegzetelállító képén a sarkcsillag körül forog az univerzum
Forrás: Mocsári Balázs Photos/Facebook

– A kép fotósorozatból lett összeállítva, amik egyenként 30 sec záridővel készültek, így jött létre a csillaghúzás vagy csillagjárás. Este 19:08 perctől kezdve 20:41-ig, majdnem másfél órán keresztül ment a sorozat expo. Az utolsó képekre beálltam én is fejlámpával mozdulatlanul. Az utómunkába az összes. mintegy 125 fotó került egy képre összeillesztésre. A központi csillag a sarkcsillag volt, ami pont a szikla felé esett, így az elfordulás körülötte jött létre. A Kaptár címet azért adtam a képnek, mert ebben a sziklában is megtalálhatók olyan üregek, mint a híres Kaptár-kövekben – részletezte Mocsári Balázs. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás GettyImages)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában