Lélegzetelállító

2024.03.18. 21:32

Lélegzetelállító videófelvétel készült a markazi vártúráról

A markaziak hagyományosan a várromhoz túráznak március 15-én. A videófelvételen madártávlatból látszik a lélegzetelállító szépségű táj.

Szabó István

Lélegzetelállító videófelvételt közölt a március 15-én hagyományosan megrendezett markazi vártúráról Holló László, Markaz polgármestere a közösségi oldalán. 

– Ilyen sokan voltunk az idei hagyományos vártúrán. S hogy pontosan mennyien? 135-en! Látszik szeretett falunk, büszke várunk, és a közösség összetartó ereje is! Köszönjük a videót Kovács Péternek! – közölte Holló László.

Hegedűsné Kis Tünde szervező, a Markazi Könyvtár és Közművelődési Intézmény munkatársa korábban elmondta portálunknak, hogy a túra minden évben a nemzeti ünnepünk megemlékező programjainak szerves része a településen. 

– Ilyenkor a lakosság apraja-nagyja útnak indul a várba. Ott felvonjuk a nemzeti lobogót, illetve a településünk zászlaját, és közösen elénekeljük a Himnuszt. A helyszínen a történelmi totó is tradíció, a kérdések elsősorban az 1848-49-es forradalommal és szabadságharccal kapcsolatosak, de akad köztük pár helytörténeti feladvány. Közben egy kis vendéglátás révén frissítheti fel magát mindenki a visszaútra. A legfiatalabb, illetve a legidősebb teljesítőt jutalmazni is szoktuk. Minden évben nagy élmény a túra, mert sokan töltjük együtt az ünnep délelőttjét – részletezte korábban Hegedűsné Kis Tünde.





 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában