A közterületek tisztaságáért

2024.03.04. 11:30

Lomtalanítás lesz Gyöngyösön márciusban

Az NHSZ Miskolc Kft. évente egy alkalommal végzi a lomtalanítást Gyöngyösön a közterületek tisztaságának megőrzéséért.

Szabó István

A lomtalanítás az NHSZ Miskolc Kft. feladata

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az NHSZ Miskolc Kft. márciusban lomtalanítást végez Gyöngyösön a közterületek rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében, adta hírül a városháza. Közlésük szerint a szolgáltatást a hulladékszállítási díjat megfizető, és tartozással nem rendelkező ingatlanhasználók a társasággal előre egyeztetett napon évente egy alkalommal, egyedi megrendelés alapján, házhoz menő jelleggel vehetik igénybe. A lomtalanítást idén a társasházak esetében március 4-5-én, a családi házak vonatkozásában pedig március 14. és 22. között végzik. 

A gyöngyösi városháza közlése szerint a szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy az elszállítandó lomot az ügyfélszolgálattal egyeztetett gyűjtés napján legkésőbb reggel 6 óráig helyezzék el az ingatlanok elé oly módon, hogy az tehergépjárművel megközelíthető legyen, továbbá a gyalogos- és járműforgalmat ne akadályozza. A lomtalanítás során az olyan lom jellegű hulladékot szállítják el, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja: például bútor, gyerekjátékok, ruházat.

A közlemény felhívja a figyelmet, hogy nem szállítják el elbontott gépjármű karosszériáját, gépjármű alkatrészeket, továbbá építésből, bontásból származó hulladékot – nyílászáró, ablaküveg, padlószőnyeg, műpadló, mosdó és vécékagyló, csempe –, emellett veszélyes hulladékot sem: például olajat, festéket, akkumulátort, gyógyszert, permetszert, képcsöves tévékészüléket, hűtőszekrényt. A lomtalanítás nem terjed ki elektronikai hulladékokra, ágnyesedékre, szőlővesszőre, zöldhulladékra, gumiabroncsra, települési vegyes (kommunális) hulladékra, csomagolási karton-, papír-, műanyag-, valamint üveghulladékra. Nem viszik el a kézi erővel nem rakodható túlsúlyos vagy túlméretes, valamint az olyan hulladékot, amely a begyűjtés során veszélyeztetheti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét.

A közlemény kiemeli, hogy a begyűjtőjárat adott utcában történő elhaladását követően kihelyezett, illetve a lomtalanítás során a nem megfelelőség miatt el nem szállított hulladékok elszállíttatása, ártalmatlaníttatása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége. A szolgáltató arra is felhívja a figyelmet, hogy a hulladék bejelentés nélküli kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül, és szabálysértési eljárást von maga után. 

A lomtalanításban való részvételhez szükséges előzetes regisztráció szükséges. Ennek módjáról, illetve lomok begyűjtésének városrészek szerinti időpontjáról részletes tájékoztatás olvasható a gyöngyös.hu weboldalon, áll a gyöngyösi városháza közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában