Családi Portaprogram

2024.03.19. 07:44

Malacuk van a rászoruló gyöngyösi családoknak

Az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Közhasznú Egyesület nyújt segítséget a sikeres pályázata révén. A malacok mellett facsemetéket, vetőmagokat is kapnak a nehéz helyzetben lévők.

Szabó István

Első körben malacokat vehettek át a gyöngyösi rászorulók

Forrás: Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Közhasznú Egyesület / beküldött

Egy-egy választási malacot vehettek át rászoruló gyöngyösi családok szombaton az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Közhasznú Egyesület sikeres pályázata révén, tájékoztatta portálunkat Lakatos Alexandra, az egyesület projektmenedzsere. Mint mondta, a Belügyminisztérium támogatásával, a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében megvalósuló Családi Portaprogram - Szociális földprogram elnevezésű projektben több mint 1 millió 622 ezer forint támogatásban részesültek. A tavaly július elsejétől ez év november végéig tartó program során családonként egy-egy választási malacot, 2 gyümölcsfát, 2 magastörzsű rózsafát, 2 levendulatövet, konyhakerti vetőmagokat adnak hátrányos helyzetű családoknak. Mindezekhez díjmentes szakmai tanácsadás, előadások is járnak. 

– Szombaton a projektben résztvevő gyöngyösi családoknak a Nyolcvanasban, a Harmadosztályon, a Felsővárosban és a Durándában adtunk át malacokat. A támogatottak között romák és nem romák is vannak. A projekt révén szeretnénk megismertetni őket a családi gazdálkodás kialakításával, az élelmiszertermeléssel és az állattartással. Szeretnénk tudatosítani a családokban az állattartás és a gyümölcs-, a zöldségtermesztés fontosságát, hogy egy kis odafigyeléssel jóval olcsóbban hozzá tudnak jutni az egészséges életmódhoz elengedhetetlenül szükséges friss gyümölcsökhöz, zöldségekhez és vegyszermentes húshoz. A programon keresztül a résztvevők megtanulják, hogy a befektetett munkának megvan az eredménye, és több év múlva is élvezhetik a hasznát – részletezte Lakatos Alexandra.

A projektmenedzser arról is tájékoztatott, hogy a következő programelem a gyümölcsfák, virágok és veteménymagok kiosztása lesz. 

– Megkezdődik a kertészkedés és ezzel együtt a veteményes kert, továbbá a gyümölcsöskert és virágos előkert kialakítása is. Az agrármérnök végzettségű szakmai mentorunktól folyamatos tanácsadásban részesülnek a családok – tette hozzá Lakatos Alexandra.



 






 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában