Diákok elismerése

2024.03.11. 19:48

Már lehet felterjesztést tenni Gyöngyös új kitüntetésére

A Dr. Fejes András-díjat a tanulmányi, a sport és a közösségi tevékenységben egyaránt kiváló diákok kapják.

Szabó István

Dr. Fejes András emléke előtt is főhajtás a díj

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Idén első alkalommal ítéli oda a dr. Fejes András-díjat a gyöngyösi önkormányzat a tanulmányi, sport és közösségi tevékenység terén kimagasló teljesítményt nyújtó általános és középiskolai tanulók számára, adta hírül a városháza.

A díjat a város díszpolgára, a hazánk első paralimpiai érmét szerző klinikai szakpszichológus, a 2020-ban elhunyt dr. Fejes András özvegye, dr. Kriszten Éva felajánlása nyomán alapította a gyöngyösi önkormányzat. A dr. Kriszten Éva által felajánlott pénzadomány kamataiból minden évben egy általános- és egy középiskolai diákot tüntetnek ki, aki Gyöngyösön él, és tanulmányi, sport és közösségi tevékenység területén kimagasló teljesítményt nyújtott.

A díjat két korcsoportban lehet odaítélni: az 1-8. osztályos általános iskolai, vagy nyolcosztályos gimnázium 5-8. évfolyamának tanulója számára, illetve nappali tagozatos középiskolai tanuló részére. A kitüntetetteket elismerő oklevél és legalább 100 ezer forint összegű jutalom illeti meg. A díjakat szeptemberben adják át. 

A kitüntetésre Gyöngyös közigazgatási területén székhellyel rendelkező általános iskola és középiskola igazgatója, valamint bármely, gyöngyösi lakóhellyel rendelkező személy tehet javaslatot. A felterjesztés határideje 2024. augusztus 1. A részletes felhívást a gyöngyös.hu oldalon olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában