Múltidéző

2024.03.08. 13:31

Nőnap: 50 éve az Egri Dohánygyárban köszöntötték a lányokat, asszonyokat

Majoros Andrásné szivar átvevőnőt a Munka Érdemrend bronz fokozatával tüntették ki. Nőnap alkalmából húsz munkásnő kapott jutalmat.

Szabó István

Portálunk jogelődje, a Népújság 50 évvel ezelőtt, 1974. március 8-án arról számolt be, hogy az Egri Dohánygyárban tartották a nőnapot.

 – Tegnap délután az Egri Dohánygyárban került megrendezésre a megyeszékhely kiemelt nőnapi ünnepsége. Az esemény részvevőit, a meghívott vendégeket — közöttük Kovács Jánost, a Magyar Szocialista Munkáspárt Eger Városi Bizottságának titkárát, Németh Tibort, a megyei pártbizottság osztályvezető helyettesét, Szigeti Lászlónét, a városi pártbizottság nőreferensét Czeglédi László, a gyár KISZ-csúcsvezetőségének titkára köszöntötte, majd dr. Pelle Béla, a városi párt végrehajtó bizottságának tagja mondott ünnepi beszédet. Ezt követen Domán László, a dohánygyár igazgatója bejelentette, hogy Majoros Andrásné, szivar átvevőnőt a Munka Érdemrend bronz fokozatával tüntették ki. Végül az igazgató húsz munkásnőnek adott át jutalmat. Csütörtökön egyébként megyeszerte kedves ünnepségeken köszöntötték a műhelyek, üzemek, vállalatok, intézmények női dolgozóit, bensőséges összejövetelekre került sor – áll a Népújság 50 évvel ezelőtti számában.

(Főoldali képünkön a dohánygyár régi épülete látható, forrás: Regvoltkepek.blogspot.com)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában