Csillagok útján

2024.03.02. 21:44

Omega emlékkoncert: Csillagok útján Gyöngyösön +fotók, videó

A legendás együttes hat évtizedének legnagyobb slágerei hangzottak el. Az Omega emlékkoncert sztárfellépők sorát hozta Gyöngyösre.

Szabó István

A tavaly szeptemberi Omega Testamentum koncert után a legendás együttes újabb fantasztikus emlékelőadásának tanúi lehettek szombaton Gyöngyösön a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokba az Omega emlékkoncert eseményére ellátogatók. Omega - Csillagok útján címmel sztárfellépők egész sora idézte fel a magyar rockzene ikonikus zenekara hat évtizedes munkásságának legnagyobb slágereit. 

Omega emlékkoncert, sportcsarnok
Omega emlékkoncert fél éven belül másodszor volt Gyöngyösön
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

 

Az Omega emlékoncert színpadára lépő 45 művész között szerepelt többek között Bolyki Balázs, Feke Pál, Rost Andrea, Szabó Győző, Szinetár Dóra. Hallhattuk a Bolyki Soul & Gospel Kórust és az Omega Kamarazenekart, és természetesen muzsikált a gyöngyösi származású Debreczeni Ferenc, azaz Ciki, az Omega dobosa is, aki Gyöngyös díszpolgára. 

Omega emlékkoncert nem lenne Ciki nélkül

Ciki a szeptemberi gyöngyösi koncert előtt arról beszélt portálunknak, hogy amikor 2020-2021-ben bő egy év alatt hunyt el három zenésztársa – Benkő László billentyűs, Mihály Tamás basszusgitáros és Kóbor János (Mecky) énekes –, azon tépelődött, hogy abbahagyja-e a muzsikálást, hogy mi legyen ezután. 

– A tragikus események után azt gondoltam, nem szabad abbahagyni. Tudom, a közönség nagyon várja, hogy Omega-dalokat hallgathasson – jelentette ki akkor Debreczeni Ferenc.

Ciki mindezt joggal mondta, hiszen az Omega emlékkoncert résztvevői önfeledten énekelték-táncolták, nosztalgiázták végig az előadást.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában