Verseny

2024.03.22. 07:53

Pazar szobrokat faragtak uszadékfákból Sarudon

Elefántot, kutat, madarat is kifaragtak az uszadékfákból. Az amatőr fafaragó versenyre bárki jelentkezhetett, azonban a művét nem tarthatta meg, hiszen azokat jótékonysági árverésre bocsátották.

Molnár Helga

Pár nappal ezelőtt szervezték meg az I. Sarudi Uszadékfa-faragó Versenyt, a Tündérrózsa hajókikötőben. A rossz idő ellenére is nagyon sok látogató vett részt a jó hangulatú rendezvényen, számolt be róla a település önkormányzata közösségi oldalán és az I Love Tisza-tó magazin.

170 látogató előtt mutatta meg fafaragó tehetségét összesen hét csapat a megmérettetésen, ahol elefánt, kút, madár is készült. Az amatőr fafaragó versenyre bárki jelentkezhetett, azonban a művét nem tarthatta meg, hiszen azokat jótékonysági árverésre bocsátották.
– Összesen 350 ezer forint gyűjt össze az eladott fafaragványokból. Az összeget a helyi óvoda, iskola kapott, valamint a nyugdíjas és a tésztakészítő klubunk között osztottunk szét. A résztvevőket természetesen vendégül is láttuk és egy remek napot tölthettünk együtt – fogalmazott Tilcsik István, Sarud polgármestere.

Az uszadékfákat a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Tündérrózsa Hajókikötő ajánlotta fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában