Adomány

2024.03.21. 18:42

Pihenőudvar kialakítását támogatta a Rotary az egri hospice osztályon + videó

Több mint 700 ezer forint gyűlt össze a Rotary bálon a Markhot Ferenc Kórház osztályának.

Szabadi Martina Laura

Csütörtökön ünnepélyesen is átadták az adományt

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Emberi Méltóságért a Hospice Osztály Betegeiért Alapítványt és a Markhot Ferenc Kórház hospice osztályának betegeit támogatta a Rotary Club Eger legutóbbi báljának bevételével. Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Fürné Mosoni Anita illetve dr. Thummererné Rebicsek Rita ápolási igazgató csütörtökön a a kórházban köszönte meg az adományt és a kezdeményezést a szervezetnek és soros elnökének, dr. Dávid Máriának.

– Elnök asszony jelen volt a hospice világnapon, ekkor jött az ötlet, hogy minket támogassanak. A hospice osztály igyekszik szép, vidám környezetet biztosítani a betegeknek. Az összegyűlt több mint 762 ezer forintból az osztály belső udvarát korszerűsítenénk és szépítenénk. Külön köszönjük, hogy a tombola sorsolás főnyereményét is osztályunknak adományozták – mondta a kuratóriumi elnök.

A bálon a Rotary tagjai megbeszélték, hogy a nagyméretű televíziót, azaz a főnyereményt az osztálynak adják, tagjaik közül nyeri meg valaki, ám magánszemély Becskei Anita nyerte, aki szintén csatlakozott a kezdeményezéshez és az osztálynak adta a készüléket.

Dr. Dávid Mária soros elnök megköszönte az osztály munkáját, kiemelte, nehéz, szívszorító feladat az, amit végeznek.
– Olyan helyzet aki elől sokan talán legszívesebben megfutamodnánk. A bálon sokan adományokkal járultak hozzá a támogatás összegéhez, tagjaink közül sokan önkénteskedtek már az osztályon. a televízión kívül egy dekubitusz matracot is kap az osztály.

Dr. Thummererné Rebicsek Rita is köszönetet mondott az adományért, illetve kiemelte, a nővéreknek valóban nehéz dolga van az osztályon, hiszen a betegeket az utolsó időkben kell támogatniuk.

– Megint egy kis pluszt tudunk így nyújtani a betegeknek. Nagy segítség az önkéntes munka is, illetve az is, mikor apróságokkal támogatják az osztály munkáját – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában