Élethosszig tanulnak az egykori tanárok

2024.03.12. 20:30

Prepás öregdiákok változatos programú bakancslistát készítettek

Kiemelkedő esemény volt tavaly novemberben az a jubileumi ünnepség, amelyen a közösség három évtizeddel ezelőtti újjáalakítására emlékeztek az Egri Tanító- és Tanárképzős Öregdiákok Baráti Körének tagjai. A példaértékű összetartás elismeréseként az Egri Civil Fórum nemrég Jubileumi emléklapot adományozott az egykori prepás szellemiség őrzőinek és folytatóinak. Az oklevelet az egyesület elmúlt évi munkáját értékelő beszámoló közgyűlésen Sebéné Studer Judit, az elnökség tagja mutatta be a tagságnak.

Szilvás István

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen lezajlott összejövetelen a vezetőség nevében Osváth Péter, a prepás baráti kör elnöke idézte fel az elmúlt év fontosabb eseményeit, egyebek között a dr. Somos Lajos emlékülést, a jó hangulatú kirándulások és foglalkozások sorát, a közös karácsonyi gyertyagyújtást, valamint a díszoklevelek átadásával színesített XXIX. Prepa-napi találkozót. Elhangzott, hogy már készülnek az idei, immár XXX. ünnepi eseményre, Bíró Balázs, a Hallgatói Támogató és Szolgáltató Központ munkatársa ennek jegyében adott tájékoztatást az egykori növendékeknek átadandó diplomák igényléséről.

prepa, öregdiákok
Prepás találkozón beszélték meg terveiket az öregdiákok
Prepás találkozón beszélték meg terveiket az öregdiákok
Forrás: Szilvás István/Heves Megyei Hírlap

A továbbiakban szó esett arról, hogy a baráti kör számos tagja bizonyította: számukra valós dolog az élethosszig tartó tanulás, miután részt vettek a Tittel Pál Könyvtár tanfolyamán, ahol számítógépes alapismereteket és az okostelefonok használatát sajátíthatták el, s erről tanúsítványt kaptak. Az egykori pedagógusoknak újabb képzési lehetőséget ajánlott Sándor József, az egyetem felnőttképzési osztályának vezetője, aki a Szenior Akadémiára invitálta az érdeklődőket.

Az elnökség az évértékelést követően tárta a tagság elé a 2025 februárjáig terjedő időszakra szóló munkatervet. A résztvevők közösen készítették el a bakancslistájukat, Egyebek között kirándulást terveznek a Bükki Csillagdába, sétahajózást a Dunán, majd látogatást az Operaházba, a Pesti Vigadóba, Madam Tussauds viaszmúzeumába, valamint a Gerbaud Kávéházba. Megemlékeznek Markhot Ferencről, meghallgathatják egy tapasztalt rendőrtiszt tanácsait arról, hogy miként ne váljanak a házalók, telefonos csalók áldozataivá. Beiktatták, hogy a 2024-es tanévkezdéskor látogatást tesznek a Gárdonyi gimnáziumban, s az idén is találkoznak a karácsonyi ünnepségen.

A közgyűlés zárszavában Osváth Péter elnök arról tájékoztatta a 93 tagú baráti kört képviselő öregdiákokat, hogy az egyetem támogatásával rövidesen elkészül a Prepa-napló 2008-2023 című kiadványuk, amelyben fényképek, hiteles dokumentumok és visszaemlékezések idézik fel a közösség elmúlt tizenöt évének történéseit.

    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában