Slammerek estje

2024.03.23. 11:53

Slammerek hétköznapi bölcsességeit hallhatta a gyöngyösi közönség

A slam csakis szóban és élőben hatásos műfaj. A slammerek hangulatos estet varázsoltak a Mátra Művelődési Központba.

Szabó István

Pénteken immár második alkalommal gyűltek össze a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban a novellák, versek és a slam kedvelői, hogy főszerepet adjanak a szövegeknek. A Berze Művészeti Önképzőkör szervezte II. Slam Versenyre élénk érdeklődés mellett került sor nemcsak a slammerek, de a közönség körében is. A szervezők szerint erre két dolog miatt kerülhetett sor. Vagy azért, mert aki 2023-ban részt vett az első városi slam versenyen, az szerette volna újraélni az élményt, vagy ha valaki tavaly hiányzott róla, az most be akarta pótolni a lemaradást. 

Slammerek versenyeztek a II. Slam Versenyen a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban
Slammerek versenyeztek a II. Slam Versenyen a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban 
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyösön nagyon népszerű a slam műfaja, amely egy modern költészeti stílus, és csakis szóban, s leginkább élőben hatásos. Nem színházi előadás, most sem volt előzetes forgatókönyv, sorsolással döntötték el a következő színpadra lépőt az előzetesen jelentkezők közül. A slam nem rap, mert nincs alatta zene és nem szükséges a kötött ütemes lüktetés. A slam pénteken is az utca nyelvén szólt, aktuális témákról, hétköznapi emberektől hétköznapi embereknek. Az egyetlen szabály volt: legfeljebb 5 perces slamet, verset vagy novellát kellett a résztvevőknek előadniuk, hogy valamiről meggyőzzék, valamivel megnevettessék, vagy éppen elgondolkodtassák a hallgatóságot. Az idei megmérettetés is hangulatos estet hozott.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában