Forgalom

2024.03.18. 07:40

Sokan látogatják a gyöngyöstarjáni vérszilvákat, de csak óvatosan!

Minden tavasszal látványosság a Gyöngyöstarjánnál virágzó vérszilva fasor. A hétvégén sokan érkeztek a település bevezetőútjához fotózkodni autókkal.

Heol.hu

Igazi tavaszi látványosság lett mára a Gyöngyöstarján bevezető útja mentén virágzó vérszilva fasor. Az Agria Tv Bt. vasárnapi posztja szerint sokan látogattak ki a helyszínre autókkal megcsodálni és megörökíteni a virágzó fákat. A rózsaszínbe borult út mentén ugyanakkor nagy a forgalom, egy hozzászóló azt írta, nem viselnek láthatósági felszerelést az út mentén álldogáló vagy sétáló emberek. Ez pedig nem feltétlenül veszélytelen az időnkénti nagy forgalomban.

vérszilva fasor
Sokan látogatják a gyöngyöstarjáni vérszilvákat, de csak óvatosan!
Forrás: Agria Tv Bt/Facebook

Kiss Viktor polgármester egyébkén nagy figyelmet fordít a fák ápolására, rendszeresen ellenőrzik az állapotukat, 2020-ban egy nagyobb gondozáson is átestek, s amelyiknél szükség volt gallyazták. A fákat még a rendszerváltás után ültette a Faluszépítő Egyesület, a település értéktárába is bekerült 2016-ban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában