Jegyzet

2024.03.27. 08:00

Szeszélyes

A levegő felfrissül, édes virágillattal telik meg.

Hornyák Réka

Változékony időre számíthatunk

Forrás: Shutterstock

Hosszú, több hónapnyi sötétség és hideg után ma már nincsen éjfekete égbolt délután öt órakor. Lassanként kivilágosodik, kizöldül és megenyhül a világ. A vastag téli kabátokat le lehet cserélni kényelmesebb és könnyebb tavaszi ruházatra, a nagy hótaposókat pedig kisebb és vékonyabb lábbelikre. Előkerülhetnek ismét a napszemüvegek is, hiszen a napsütés már-már egész napossá válik. 

Aztán egy nap megint beborul az ég, sötét és hideg lesz. Mintha meg sem mutatta volna magát a tavaszi kikelet, eltűnik nyomtalanul. Csak a növények kis hajtásai és a zöld fűplaccok árulkodnak arról, hogy egy kicsit jobb időnk is volt. Szeszélyes a tavasz, a négy évszak szinte egy nap alatt forog le, az ember pedig nem bírja követni öltözködéssel. Azonban az a csoda, amit a természet tár elénk e hónapokban, mindent megér. 

Rózsaszín, fehér, piros és lila ünneplőt ölt az összes fa, a virágok és a bokrok. A levegő felfrissül, és mézédes virág illattal telik meg, ami kicsalogatja az embereket a házaikból. Egy kirándulás, egy séta a szabadban ezekben a hónapokban gyógyír a téli bezártságra és bánatra. A napsugarak is erőre kapnak, egy-egy szélcsendes napon szinte égetik a bőrünket, ahogy kint állunk az udvaron. A gyermekek nevetése újra megtölti az játszótereket és az utcákat, a parkokba egyre többen járnak ki kutyusokkal játszani, az egész világ elkezd feléledni. Meg kell ragadni ezeket a pillanatokat, és meglátni bennük az élet szépségét. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában