Gondolatok

2024.03.17. 13:05

Szijjártó Péter a Tisza-tónál ünnepelte március 15-ét

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett a tiszafüredi március 15-ei megemlékezésen. Szijjártó Péter a Tisza-tónál ünnepelt és méltatta a város szabadságharcbeli érdemeit.

Heol.hu

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt a vendége Tiszafüred csütörtöki megemlékezésének, írta a szoljon.hu. Szijjártó Péter a Tisza-tónál ünnepelt, nem vélelenül: a cikkben ki is emelték, Tiszafüred fontos szereplője volt a az 1848-49-es szabadságharcnak. Erről a miniszter is szót ejtett: Akik Tiszafüred utcáin járnak, Kossuth Lajos lábnyomaiba lépnek, akinek többször is szállást adott a város – fogalmazott.

Szijjártó Péter a Tisza-tónál ünnepelt
Szijjártó Péter a Tisza-tónál ünnepelt, Tiszafürednek fontos szerepe volt a szabadságharcban
Forrás: Ujvári Imre Facebook oldala

Arról is beszélt, hogy több száz tiszafüredi honvéd kelt a magyar szabadság védelmére, nem is beszélve azokról az iparosokról, akik a híres tiszafüredi nyergeket készítették. Emlékeztetett, a város stratégiai jelentőségű volt, hiszen a magyar sereg parancsnokságnak adott otthont, majd egy ideig vármegyeszékhely volt. A miniszter az ünnepség után egy lakossági fórumra is ellátogatott.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere köszöntőjében azt mondta, a város ma is élénken őrzi a szabadságharc korát. Hozzátette, Tiszafüred nem csak akkor, de most is fontos szerepet tölt be a térségben. A település dinamikusan fejlődik, 2014 óta 15 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett Tiszafüredre, ennek nyomán egy megújuló, megszépülő városban élhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában